/en/article/11885/hill-spink-limited-london-elegantny-dizajn-so-skutocnym-prehladom/ Hill Spink Limited London: Elegantný dizajn so skutočným prehľadom
Hill Spink Limited London: Elegantný dizajn so skutočným prehľadom

Hill Spink Limited London: Elegantný dizajn so skutočným prehľadom

Láska k detailom a prirodzený cit pre elegantný a originálny dizajn sú základom úspechu spoločnosti Spink Property, ktorá stavia exkluzívne byty. Takže niet divu, že nároky firmy na najvyššiu kvalitu sa odrážajú aj v nových administratívnych priestoroch na predmestí Londýna plnom zelene. Étos spoločnosti Spink Property je založený na takte a zdržanlivosti. Dôkazom toho je nová centrála spoločnosti, dvojposchodový administratívny komplex, ktorý nenápadne zdobí nábrežie kanála a je doplnený rovnakou budovou.

Svetlé jadro

Už pri nenápadnom vchode do centrály firmy Spink Property cítiť napätie. Veľký pyramídový svetlík vo vstupnej hale presvieti priestor denným svetlom a už pri vstupe do priestoru recepcie vyvolá v návštevníkoch pocit eufórie. Osviežujúce biele plochy a americké drevo vytvárajú pokojnú a modernú atmosféru. Okrem stola recepcie vyrobeného na mieru z amerického bieleho duba sa tu nachádza priestor pre neformálne stretnutia a krátke prestávky a kaviareň s občerstvením. Tento priestor bol navrhnutý na podporu komunikácie a tímového ducha. V spoločnosti Spink Property poznajú význam týchto spoločenských priestorov: ako vyváženie k privátnym veľkorysým priestorom okolitých kancelárií a štúdia ponúkajú tieto priestory miesto pre sociálnu interakciu a neformálnu komunikáciu.

Jasné línie

Je zrejmé, že si dizajnérsky tím Spink cení harmonické proporcie a nábytok s vynikajúcim dizajnom. Štvorcový pôdorys budovy bol inšpiráciou pre rozdelenie priestoru v interiéri. Pracovné priestory sú usporiadané okolo štvorcovej vstupnej haly. Konferenčné miestnosti, kancelárie a skladové priestory, s výnimkou pravouhlého dizajnérskeho štúdia, majú kubickú formu. Pravouhlé pracovné stoly, stôl na recepcii, pult v kaviarni a konferenčný nábytok podčiarkujú jasné línie a premyslenú organizáciu priestoru.

Výsledkom je pracovisko, ktoré presne stelesňuje štandardy v oblasti štýlu a komfortu, vďaka ktorým sa byty a domy od spoločnosti Spink Property stali jednými z najžiadanejších objektov na svete. Svetlé, biele a priateľské – to sú atribúty opisujúce atmosféru. Farebné akcenty – jablková zelená, šarlátová červená, žltá, tmavomodrá a príležitostne čierna – definujú určitú oblasť alebo dodávajú farebné nuansy bielym plochám z bukového dreva. Na vytvorenie tejto exkluzívnej pracovnej atmosféry spoločnosť Spink stavila na nábytok uznávaných značiek.

Svieža zelená

Stôl na recepcii patrí k priestorom kaviarne a oddychovej zóny. Občerstvenie sa ponúka v individuálne vytvorenom priestore, ktorý je vybavený veľkým bielym pultom a vhodnými stoličkami od firmy Wilkhahn. Dva sklené stoly od B&B Italia dodávajú skutočnú atmosféru jedálne. Harmonický kontrast vytvárajú stoličky lakované na bielo z legendárnej série 7 od Fritz Hansen. Pri malom okrúhlom stole stoja rovnaké stoličky s čalúnením v sviežej jablkovej zelenej farbe. Podobné stoličky, ktoré sú príjemným farebným doplnkom k bielym plochám, sa nachádzajú aj vo všetkých kanceláriách a konferenčných miestnostiach budovy. Obrovský kvetináč s trávami v átriu obohacuje priestor o prirodzenú zeleň.

Skutočný prehľad

Pre členenie jednotlivých kancelárií a konferenčných miestností spoločnosť Spink Property stavila na chodbové steny RF od firmy Bene. Tento elegantný priestorový systém umožňuje na jednej strane rozdelenie miestnosti na získanie rôznych funkcií kancelárskeho priestoru a súčasne používateľovi umožňuje túlať sa očami po celom poschodí. Sklené elementy zabezpečujú možnosť nerušene nazerať do kancelárií a štúdia. Skutočná kvalita systému Bene RF – jasné a pokojné plochy – sa prejavuje vo svojej dokonalosti až vtedy, keď je systém nainštalovaný. Upevnenie sklených elementov len na strope a dlážke (bez vertikálnych spojovacích prvkov) umožňuje optickú kontinuitu sklených stien. Dvojvrstvové prevedenie elementov zabezpečuje akustickú izoláciu. Počas konferencie možno vidieť jej účastníkov – sediacich na hliníkových stoličkách s bielou sieťkou okolo okrúhlych sklených stolov od firmy Foster –, ale von sa nedostane žiadny zvuk. To vytvára pokojnú, avšak dynamickú pracovnú atmosféru.

Atmosféra architektov

Architektonické a dizajnové štúdio, ktoré sa rozprestiera takmer po celej dĺžke jednej strany budovy, ponúka veľkolepý pracovný priestor pre kreatívny tím. Podobné priestory sú určené aj pre vzory a katalógy oddelení nábytku a umenia spoločnosti Spink Property. Hlavné zariadenie štúdia sa skladá z dlhých bielych lavíc, oddelených 1,5 metra vysokými, jablkovo zelenými stenami s úložným priestorom. Nachádzajú sa tu konferenčné stoly pre krátke neformálne rozhovory alebo prestávky s čalúnenými stoličkami série 7 od Fritz Hansen.

Práca na projektoch

Okrem štúdia pracujú aj projektoví manažéri v malých separátnych pracovných priestoroch. Pri delení týchto priestorov sa taktiež osvedčil systém RF s posuvnými dverami od firmy Bene. Vďaka rozdeleniu môžu projektoví manažéri pokojne komunikovať s dodávateľmi bez toho, aby rušili prácu v štúdiu. Súčasne však môžu udržiavať úzky kontakt s architektmi.

Zvukotesné steny

V kancelárii riaditeľa bol systém RF od firmy Bene perfektným riešením z dôvodu nutnosti zachovania diskrétnosti. Systém bol vybavený presne sa zatvárajúcimi krídlovými dverami, ktoré zabezpečujú vynikajúcu akustickú izoláciu miestnosti. Použitím priehľadných sklených elementov je zabezpečené dostatočné denné svetlo do administratívnych priestorov.

Neobyčajné pracovisko

Spoločnosť Spink Property je známa výstavbou luxusných bytov do osobného vlastníctva. Svojimi novými administratívnymi priestormi, ktoré sú v súlade s exkluzívnymi a náročnými želaniami zákazníkov, podčiarkuje firma svoje postavenie. Pohodlný a súčasný dizajn kancelárií vytvára prostredie, ktoré podporuje profesionálnu prácu na najvyššej úrovni. Kancelárie trojrozmerne stelesňujú identitu spoločnosti, ktorú spája filozofia spoločnosti Spink Property a kreatívne predstavy konateľa Mikea Spinka. Jedným slovom: jedinečné a neobyčajné pracovisko.

Chodbová stena Bene RF – viditeľne neviditeľná

Dizajn: Johannes Scherr

Chodbová stena RF od firmy Bene nemá vertikálne profily a vyniká priechodnými sklenými plochami. Sklené steny vytvárajú štruktúru bez delenia, vytvárajú priestory s výhľadom na celok a uľahčujú striedanie komunikácie a koncentrácie. Pomocou technickej inovácie dodáva Bene chodbovej stene novú podobu. Vertikálne lepené sklené steny bez rámu sú upevnené len na strope a na dlážke. Sklená stena sa dodáva v jednoduchom a dvojvrstvovom prevedení. Všetky technické požiadavky ako napríklad bezpečnosť, odolnosť, zvuková izolácia a lepenie sú otestované a certifikované. Nový priestorový systém spĺňa všetky statické a konštrukčné požiadavky s minimálnym dizajnom. Chodbovou stenou RF získala firma Bene renomované ocenenie iF gold award 2008 Medzinárodného fóra dizajnu v Hannoveri. Inovatívny priestorový systém vás presvedčí inteligentným dizajnom, flexibilnou formou a technológiou.

Fakty

Technológia: voliteľne jednoduchá alebo dvojvrstvová
Flexibilita: reverzná systémová stena, jednoduché doplnenie
Presklenie: sklo hrúbky od 10 mm, 12 mm, 16 mm (jednoduchá)
Nivelácia: tolerancie a pohyby stropu + 27 mm / – 24 mm
Norma: ETAG 003
Akustika / zvuková izolácia:
jednoduchá: do 39 dB (Rw) zodpovedá 16 mm VSG akustické sklo
dvojvrstvová: do 49 dB (Rw) zodpovedá 12 mm VSG akustické sklo

Bene Bratislava
Žilinská 7–9
811 05 Bratislava
Slovensko

Tel.: +421 2 571043–11
Fax: +421 2 571043–19
E-mail: office@bene.com
Internet: www.bene.sk

Obrázky – BENE

 
 
Autor: reklamný text, Dátum 29.10.2008