/en/article/11912/o-stavebne-povolenie-pre-central-poziadaju-zaciatkom-roka/ O stavebné povolenie pre Centrál požiadajú začiatkom roka

O stavebné povolenie pre Centrál požiadajú začiatkom roka

O stavebné povolenie pre výstavbu polyfunkčného areálu na mieste bývalých kúpeľov Centrál chce investor – spoločnosť Immocap Group, a.s. požiadať začiatkom budúceho roka. „V súčasnosti pripravujeme podrobnú dokumentáciu, kompletizujeme podklady pre statiku, architektúru, vodu, plyn či kanalizáciu,“ spresnil architekt Ivan Kubík. Ak stavebné povolenie dostanú, podľa PR manažérky Bernadetty Múdrej by mohli na jar začať stavať. Ukončenie výstavby odhaduje o tri roky neskôr. „Momentálne otvárame predajné miesta, kde si potenciálni klienti môžu pozrieť tento projekt,“ dodala. Predpokladané náklady na vybudovanie komplexu sú viac ako sto miliónov eur (vyše 3,012 mld. korún).

O územné rozhodnutie požiadala spoločnosť ešte vlani, právoplatnosť nadobudlo koncom mája tohto roka. V polovici júla začala spoločnosť bývalé kúpele Centrál búrať. Podľa Kubíka by mal na mieste Centrálu vyrásť polyfunkčný areál, súčasťou ktorého bude dvojpodlažné nákupné centrum a na ktorého streche chcú vybudovať park so sadovými a vodnými úpravami. Z tejto budovy budú vystupovať jednotlivé bloky – približne 100-metrová budova rozdelená na tri segmenty (hotel, kancelárske priestory a rezidenčné byty), päť nižších obytných domov, projekt počíta aj s obchodmi a doplnkovými službami. V objekte budú aj hotel a kúpele, v ktorých sa investor zameral na splnenie ich tradičnej funkcie. Súčasťou projektu bude aj 4– až 5-podlažné podzemné parkovisko pre približne 1 400 áut.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 31.10.2008