/en/article/12010/euro-max-slovakia-hlada-pre-multifunkcne-centrum-strategickeho-investora/ Euro MAX Slovakia hľadá pre multifunkčné centrum strategického investora
Euro MAX Slovakia hľadá pre multifunkčné centrum strategického investora

Euro MAX Slovakia hľadá pre multifunkčné centrum strategického investora

V čase, keď vlna nákupno-zábavných centier v Bratislave vrcholí a začína sa pozvoľna presúvať smerom na východ, oznamuje akciová spoločnosť Euro Max Slovakia ďalšiu významnú investíciu tohto druhu v hlavnom meste Slovenska – výstavbu Multifunkčného centra EUROMAX. Určite nie je náhoda, že vyrastie práve tam, kde sa toho momentálne deje najviac. Mestská časť Ružinov má nesporne obrovský a stále nevyčerpaný rozvojový potenciál, ktorý z roka na rok zvyšuje jej pozíciu v rebríčku vychytených lokalít a priam magneticky priťahuje záujem lokálnych i nadnárodných developerov. Na prelome rokov 2011 a 2012 teda k už jestvujúcim komplexom Polus City Center, Au Park, Avion Shopping Park či Shopping Palace Zlaté piesky pribudne v metropole ďalší konkurent, ktorý sa bude poctivo uchádzať o svoj diel z domáceho koláča vytvoreného kúpnou silou obyvateľstva.

Ako uviedol Pavol Adamec, predseda správnej rady spoločnosti Euro MAX Slovakia, rozsiahle multifunkčné centrum má byť zavŕšením dnes známej a úspešnej značky MAX na Slovensku, na počiatku ktorej stála vízia vybudovať sieť prosperujúcich nákupno-oddychových zón. Aby však mohla byť v prípade tohto „korunovačného projektu“ dovedená do zdarného konca, treba preň nájsť spoľahlivého strategického partnera. Prestížny veľtrh komerčných nehnuteľností MAPIC, ktorého 14. ročník sa uskutoční od 19. do 21. novembra 2008 vo francúzskom Cannes, je podľa neho ideálnou príležitosťou stretnúť sa s poprednými investormi a rokovať s nimi o vstupe do tohto náročného zámeru. Euro Max Slovakia sa tu zároveň chystá premiérovo predstaviť vlastnou expozíciou.

Megalopolis v malom

Súčasťou Multifunkčného centra EUROMAX sa má podľa informácií developera stať veľké zábavno-obchodné stredisko, administratívna budova, obytná zóna určená na nadštandardné bývanie v luxusných apartmánoch, najväčšie multikino CINEMAX vhodné nielen na príjemný relax, ale i rušné festivalové dianie a päťhviezdičkový hotel s kongresovým centrom. Práca, podnikanie, biznis, bývanie, administratíva, služby, zábava, kultúra, oddych, nákupy i šport – toto všetko zastreší a ponúkne svojim budúcim obyvateľom či návštevníkom tento obrazne povedané „megalopolis v malom“.

Euro Max Slovakia má ako slovenská developerská jednotka v oblasti regionálnych centier oddychu, kultúry a zábavy na slovenskom trhu pozíciu lídra. Spoločným menovateľom dokopy 8 realizovaných projektov MAX s celkovou rozlohou 120 000 m2 je ich atraktívna poloha, výhodná dopravná dostupnosť, kvalitná skladba nájomníkov a harmonické zakomponovanie do okolitého prostredia, bez konfliktu s územnými plánmi miest a záujmami samospráv či obyvateľov. Ich špecifikom súčasne je, že všetky priniesli do regiónov špičkovo vybavenú sieť multikín CINEMAX s 32 kinosálami.

Na veľtrhu nepôjde len o prestíž

MAPIC je jedným z najvýznamnejších európskych veľtrhov zameraných na komerčné nehnuteľnosti. Pravidelne a vo veľkom počte (na vlaňajšom 13. ročníku rekordných 10 640 účastníkov z 1 056 vystavujúcich spoločností zo 71 krajín sveta!) sa sem na výstavnej ploche takmer 11 500 m2 prichádzajú prezentovať zástupcovia celého spektra aktivít, ktoré s touto oblasťou bezprostredne alebo potenciálne súvisia – developeri, investori, realitné agentúry, predstavitelia maloobchodných reťazcov, staníc, letísk, miest či regiónov.

Spoločnosť Euro Max Slovakia zároveň očakáva, že sa jej na svetoznámom veľtrhu podarí predať štyri výborne fungujúce regionálne centrá MAX z 2. etapy realizovanej v roku 2007 (Dunajská Streda, Skalica, Žilina a Prešov) rovnako úspešne, ako to bolo v prípade štyroch centier MAX postavených počas 1. etapy v rokoch 2004 až 2006 (Trenčín, Trnava, Nitra, Poprad). Vyvrcholením veľtrhu býva totiž galavečer s odovzdávaním cien MAPIC Awards, tento rok v spolupráci s prestížnym časopisom Estates Gazette, kde bude pre Euro Max Slovakia podľa všetkého rozhodujúce zabojovať spomedzi 8 kategórií práve o dva tituly – najlepší developer a najlepšie obchodné centrum.

EUROMAX vo faktoch a číslach (m2)

Celková plocha 149 000
Obchody, reštaurácie, kaviarne 55 000
Kancelárske priestory 21 000
Veža s apartmánmi a administratívou 12 000
Multikino CINEMAX so 14 kinosálami 6 000
Hotel so 140 izbami 18 000
Obytné priestory so 176 bytmi 37 000
Počet parkovacích miest 1 550

Regionálne zábavno-obchodné centrá MAX – druhá etapa (2007):

MAX Dunajská Streda
9 500 m2 nájomnej plochy, 80 obchodných prevádzok a služieb, multikino CINEMAX s 3 kinosálami, 5 kaviarní, fastfoods, priame napojenie na hypermarket Hypernova, 500 parkovacích miest pre obchodnú zónu (z toho 320 v parkovacom dome).

MAX Skalica
8 500 m2 nájomnej plochy, 65 obchodných prevádzok a služieb, multikino CINEMAX s 3 kinosálami, 5 kaviarní a reštaurácia, fastfoods, priame napojenie na hypermarket Tesco a Elektrodom NAY, 500 parkovacích miest pre obchodnú zónu (z toho 200 pre centrum).

MAX Žilina
18 500 m2 nájomnej plochy, 105 obchodných prevádzok a služieb, multikino CINEMAX s 5 kinosálami, 6 kaviarní, vinotéka a reštaurácia, fastfoods, hypermarket Terno, 450 parkovacích miest v suteréne, autoumývareň.

MAX Prešov
19 000 m2 nájomnej plochy, 105 obchodných prevádzok a služieb, multikino CINEMAX s 5 kinosálami, 7 kaviarní, reštaurácia, fastfoods, priame napojenie na hypermarket Hypernova, 480 parkovacích miest pre obchodnú zónu (z toho 445 v suteréne), autoumývareň.

Vizualizácie – Euromax / Crestcom

 
 
Autor: SF / Juraj Pokorný, Dátum 12.11.2008