/en/article/12526/bbsk-zacal-tvorit-databazu-nehnutelnosti-pre-investorov/ BBSK začal tvoriť databázu nehnuteľností pre investorov

BBSK začal tvoriť databázu nehnuteľností pre investorov

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) chce potenciálnym investorom ponúkať a propagovať všetky nehnuteľnosti vhodné na podnikanie na území kraja. Slúžiť má na to databáza podnikateľských nehnuteľností, do ktorej od vlastníkov z verejného i súkromného sektora zbiera formou dotazníka informácie o zelených plochách, hnedých plochách a komerčných objektoch s rozlohou minimálne 500 m2 a o priemyselných zónach, kultúrnych pamiatkach a zariadeniach vhodných na komerčné účely s rozlohou minimálne 250 m2.

V dotazníku majú vlastníci uviesť okrem typu ponúkanej nehnuteľnosti a jej lokalizácie aj informácie o preferovanom type investície, technickej aj dopravnej infraštruktúre nehnuteľnosti a prípadne aj fotodokumentáciu. „Databáza bude slúžiť na spoločný marketing územia kraja a prezentáciu potenciálnym investorom. V budúcnosti by mala byť pretransformovaná do podoby verejného webového portálu,“ uviedla Lenka Zimová z odboru regionálneho rozvoja, územného plánovania a životného prostredia Úradu BBSK.

Zber údajov do databázy potrvá do marca tohto roka, spracované majú byť do júna. „Jediným možným spôsobom, ako pre investorov pripraviť kvalitnú a zaujímavú ponuku, je efektívna spolupráca s ostatnými regionálnymi aktérmi,“ dodala Zimová. So Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ktorá podobnú, ale celoslovenskú databázu začala budovať pred tromi rokmi, zatiaľ úradníci BBSK nespolupracujú.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.01.2009