/en/article/13061/coneco-privita-kvalitu-z-dolneho-rakuska/ CONECO privíta kvalitu z Dolného Rakúska
CONECO privíta kvalitu z Dolného Rakúska

CONECO privíta kvalitu z Dolného Rakúska

Dolné Rakúsko, najväčšia spolková krajina Rakúska a priamy sused Slovenska, patrí oddávna medzi popredné regióny Európy. Spomedzi 250 regiónov mu Európska komisia už po druhýkrát priznala ocenenie najviac inovatívneho regiónu. Vďaka svojej výhodnej polohe v srdci Európy, priaznivému hospodárskemu rozvoju a kreatívne zmýšľajúcim podnikateľom sa stal atraktívnym cieľom nielen pre domáce, ale aj zahraničné firmy. Viaceré si dokonca zvolili Dolné Rakúsko za sídlo svojej centrály a využívajú ho ako odrazový mostík do ďalších krajín. A práve Slovensko patrí medzi ich najdôležitejších obchodných partnerov.

V oblasti energeticky efektívneho stavebníctva, rekonštrukcie, ako aj ekologickej energie je Dolné Rakúsko o krok vpred. Podnikatelia z tohto regiónu disponujú uznávaným know-how a technológiami v odbore plánovania, vzduchotechniky, kúrenia, zateplenia či ekoenergií. Klaster Stavebníctvo-energie-životné prostredie pod záštitou ecoplus združuje viac ako 200 rôznych dolnorakúskych firiem podnikajúcich v tejto oblasti.

Ecoplus International Slovensko, s.r.o. – dcérska spoločnosť ecoplus, Hospodárskej agentúry Dolného Rakúska – predstaví na 30. ročníku stavebného veľtrhu CONECO renomované dolnorakúske firmy z oblasti energeticky efektívneho hospodárstva a stavebníctva, ako aj inovatívnych stavebných technológií. „Táto téma je – napriek, ale aj vďaka náročným hospodárskym podmienkam – veľmi dôležitá. Potenciál vidíme v inovatívnych a ekologických stavebných technológiách a prechode na obnoviteľné zdroje energie. Je naším záujmom podporovať obchodné partnerstvá medzi dolnorakúskymi a slovenskými firmami,“ hovorí Ing. Zuzana Múčková, riaditeľka ecoplus International Slovensko, s.r.o.

Príležitosť zoznámiť sa s pôvodcami inovatívnych technológií a výrobkov z regiónu Dolného Rakúska sa ponúka priamo na výstave CONECO.

Napríklad spoločnosť Bautec je kompetentným partnerom všetkých, ktorí sa rozhodnú zlepšiť energeticko-technické vlastnosti svojich príbytkov. Firma má bohaté medzinárodné skúsenosti v oblasti profesionálneho plánovania zatepľovacích prác a s využívaním inovatívnych stavebných materiálov.

Jedinečný produkt Fidbox od firmy Jilg určite zaujme všetkých výrobcov podlahových krytín, pre ktorých je kvalita a bezpečnosť ich produktov prioritou. Fidbox dokáže monitorovať „správanie sa“ podlahy až počas obdobia 10 rokov.

Firma PVT predstavuje popredného rakúskeho výrobcu fotovoltaických riešení, ktoré využívajú solárnu energiu. Táto technológia prispieva k znižovaniu CO2 v ovzduší, a tým aj k redukcii vplyvov globálneho otepľovania. Ročne vyrobí firma PVT až 95 000 modulov.

Vykurovať sa dá viacerými spôsobmi – firma Strebelwerk je jednou z mála tých, čo ponúkajú vykurovacie systémy a príslušenstvo na pevné, kvapalné alebo plynové látky. Jej cieľom je vyvíjať šetrné a ekologické vykurovacie riešenia, ktoré splnia aj najnáročnejšie požiadavky.

Chcete stavať za účelom bývania alebo podnikania a zároveň vyjsť v ústrety nielen životnému prostrediu, ale aj vašej peňaženke? Nízkoenergetický alebo pasívny dom od firmy Holzbau Brandl sú tým správnym riešením.

Ruch veľkomesta môže byť aj zdraviu škodlivý. Spoločnosť Trikustik je známym „odborníkom na decibely“ a pripraví riešenie priamo na mieru. V kombinácií s rôznymi materiálmi tak dosiahnete nielen perfektné akustické, ale aj optické prostredie.

Staviate alebo zariaďujete bývanie? Firma Zamecnik vyrába okná, dvere, brány aj nábytok zo širokej palety materiálov. Jej špecializáciou sú okná a dvere pre nízkoenergetické a pasívne domy. U firmy Hasslinger zase nájdete vysokokvalitné okná z dreva a hliníku, ktoré šetria energiu.

Hliník ponúka aj skvelé možnosti využitia. Firma Guardi vyrába kvalitné plotové, bránové a balkónové systémy. Špičková úroveň vypracovania, ako aj vysoká odolnosť voči vonkajším vplyvom sú navyše garantované aj 15-ročnou zárukou.

Donau Universität Krems ponúka zaujímavé možnosti ďalšieho vzdelávania sa v oblastiach, ako sú stavebné riešenia budúcnosti či rekonštrukcie a revitalizácie. Novinkou v programe je postgraduálne štúdium „Future Building Solutions“ v anglickom jazyku.

Dolnorakúskych vystavovateľov nájdete na veľtrhu CONECO v dňoch 31. 3. až 4. 4. 2009 v areáli bratislavskej Incheby v hale B1, stánok 502 pod záštitou ecoplus International. V prípade záujmu o osobné stretnutie je možné dohodnúť ho na telefónnom čísle +421 917 632 586. Tlmočenie je zabezpečené.

www.ecointernational.eu/sk

Ilustračné foto – ecointernational

 
 
Autor: ecointernational / jup, Dátum 10.03.2009