/en/article/17931/immorent-spustil-vystavbu-sieti-pre-kosicky-immopark/ Immorent spustil výstavbu sietí pre košický Immopark

Immorent spustil výstavbu sietí pre košický Immopark

Spoločnosť Immorent Delta, ktorá je dcérou Erste Bank, začala začiatkom októbra s výstavbou sietí pre projekt Immopark. Celková plocha pozemkov na výstavbu priemyselného parku v bezprostrednej blízkosti košického letiska je takmer 62 ha. Ich vlastníkom je Immorent. „Do výstavby inžinierskych sietí sme sa rozhodli investovať vzhľadom na rastúci záujem investorov o Košice a východoslovenský región. Vďaka tomuto kroku sú naše pozemky pripravené na ich príchod. Aj vydané územné rozhodnutie pre náš park umožňuje začať s výstavbou objektov už vo veľmi krátkom čase. V projekte počítame s vybudovaním nových moderných priestorov pre ľahký priemysel a logistiku, ktoré budú šité na mieru každému klientovi,“ uvádza Peter Malík, konateľ spoločnosti Immorent.

Predpokladané náklady na investíciu sú asi 5 miliónov eur. Generálnym dodávateľom stavby sa stala bardejovská spoločnosť R.A.S. Sveržov. „Immopark je v súčasnosti jediné pripravené územie v bezprostrednej blízkosti letiska, ktoré predstavuje investíciu v takomto veľkom rozsahu. Mesto Košice definuje vo svojom územnom pláne túto zónu ako oblasť pre rozvoj priemyselného parku už od roku 2002, preto sa intenzívne zapájalo do celého procesu jeho prípravy. Teší nás, že jeho finalizáciou sa napĺňa jeden zo strategických zámerov v oblasti podpory priamych zahraničných investícií. Veríme, že táto investícia bude pre mesto, ako aj pre región východného Slovenska impulzom jeho ďalšieho ekonomického rozvoja,“ hovorí František Knapík, primátor mesta Košice. Ukončenie 1. etapy projektu sa plánuje v marci 2011.

 
 
Autor: kharisma/jup, Dátum 13.10.2010