/en/article/18068/metrostav-sk-znizil-vlani-obrat-o-23-na-67-milionov-eur/ Metrostav SK znížil vlani obrat o 23 % na 67 miliónov eur

Metrostav SK znížil vlani obrat o 23 % na 67 miliónov eur

Stavebná spoločnosť Metrostav SK so sídlom v Bratislave dosiahla vlani celkový obrat 67,14 mil. eur, čo bolo medziročne menej o 22,8 %. Výsledkom hospodárenia po zdanení bola strata 4,64 mil. eur. Objem stavebných prác na zákazkách pre súkromných investorov dosiahol vlani 48,6 mil. eur a práce pre verejný sektor mali hodnotu 15,3 mil. eur. Spoločnosť zdôvodnila dosiahnuté výsledky prehlbujúcou sa hospodárskou krízou, čo sa prejavilo na útlme zákaziek najmä v pozemnom staviteľstve a zákaziek realizovaných súkromnými investormi.

Spoločnosť minulý rok pracovala na 13 zákazkách, z ktorých 8 ukončila a odovzdala investorom. Metrostav bol generálnym dodávateľom stavieb polyfunkčného centra River Park a Rezidencie Staré Grunty – Cubicon v Bratislave. Vedenie spoločnosti vzhľadom na meniace sa trhové prostredie v závere minulého roku prehodnotilo ďalší postup v oblasti strategického plánovania. Firma prijala konsolidačný plán na rok 2010, ktorý mal eliminovať negatívne dopady, prispôsobiť sa novým podmienkam a zabezpečiť postupnú stabilizáciu na nasledujúce roky.

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.11.2010