/en/article/18108/kosice-v-meste-vyrastie-30-milionovy-nizkoenergeticky-komplex/ Košice: V meste vyrastie 30-miliónový nízkoenergetický komplex

Košice: V meste vyrastie 30-miliónový nízkoenergetický komplex

V Košiciach by malo vyrásť nízkoenergetické administratívne centrum. Do projektu, ktorý zaujal odborníkov na medzinárodnom veľtrhu Exporeal v Mníchove a získal striebornú Pečať trvalo udržateľnej výstavby, investuje bratislavská spoločnosť EcoPoint takmer 30 mil. eur. „Je to prvá stavba tohto druhu na Slovensku. Pri výstavbe uplatníme moderné, progresívne technológie. Kúrenie a chladenie pomocou aktivácie betónového jadra v stropoch,“ povedal zástupca investora Rastislav Badalík.

Ekologický, nízkoenergetický a trvalo udržateľný administratívny komplex EcoPoint Office Center pozostáva z troch budov s prenajímateľnou plochou 15 858 m2 a podzemného parkoviska s kapacitou 363 miest. Výstavba sa má začať na jar 2011, prvá budova má byť hotová do roka. „Záujem o mesto Košice na realitnom veľtrhu v Mníchove, intenzívnejšie vnímanie jeho atraktivity a investičných príležitostí, je veľmi povzbudivý. Naznačuje budúcnosť, rozvoj a perspektívy tohto európskeho mesta kultúry 2013,“ podčiarkol hlavný architekt Košíc Martin Drahovský.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.11.2010