/en/article/18624/bhp-vo-februari-kupi-grand-hotel-kempinski-v-tatrach/ BHP vo februári kúpi Grand Hotel Kempinski v Tatrách

BHP vo februári kúpi Grand Hotel Kempinski v Tatrách

Spoločnosť Best Hotel Properties a.s. (BHP) plánuje v polovici februára tohto roku akvizíciu Grand Hotel Kempinski High Tatras. V utorok o tom informoval predseda predstavenstva BHP Branislav Babík. Spoločnosť plánovala kúpu tohto hotela už v minulom roku, no nakoniec úspešne dokončila len akvizíciu hotela Kempinski Hotel River Park v hodnote 59,7 mil. eur bez DPH.

Branislav Babík pre agentúru SITA zhodnotil aj minulý rok, ktorý bol pre spoločnosť BHP hlavne rokom stabilizácie, keď okrem spomínanej kúpy hotela Kempinski v Bratislave podpísala aj prevádzku hotela Kadashevskaya v Moskve a začala finálne prípravy na rekonštrukciu svojej vlajkovej lode – hotela Baltschug Kempinski v Moskve. Minulý rok bol podľa Babíka pre hotelierov na celom svete náročný a poklesu sa nevyhla ani firma Best Hotel Properties. „Hovoríme o poklese dopytu po ubytovaní a mítingoch v našich hoteloch,“ uviedol Babík. Výnimkou je región Moskvy, ktorého výkonnosť je podľa Babíka vysoká. „S Londýnom a Parížom je Moskva lídrom na európskom trhu hotelov,“ vysvetlil.

Na Slovensku už BHP neplánuje ďalšie akvizície. Firma sa chce podľa Babíka zamerať na Moskvu, kde má silné zázemie a rozumie tamojšiemu trhu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.01.2011