/en/article/18932/bratislavske-letisko-bude-prevadzkovane-na-zaklade-koncesie/ Bratislavské letisko bude prevádzkované na základe koncesie

Bratislavské letisko bude prevádzkované na základe koncesie

Strategický partner by mal získať koncesiu na dlhodobú prevádzku bratislavského letiska do 30. 6. 2012 a ministerstvo dopravy vyberie investora. Vyplýva to z návrhu zámerov rozvoja letiska v Bratislave, ktorý vláda schválila. Z porovnania 3 možností rozvoja najväčšieho slovenského letiska je podľa rezortu dopravy najvýhodnejšie práve udelenie koncesie na obdobie 30 rokov. Ministerstvo zvažovalo aj možnosti priameho predaja a uzatvorenia partnerstva s viedenským letiskom. Rezort má do mája posúdiť spôsob výberu strategického partnera pre bratislavské letisko.

Na rozvoj bratislavského letiska v najbližších 10 rokoch treba minimálne 350 mil. eur, najmä na kompletnú rekonštrukciu a predĺženie hlavnej vzletovej a pristávacej dráhy, dobudovanie a skvalitnenie rolovacích dráh, či vybudovanie odmrazovacieho stojiska pre lietadlá a rozšírenie počtu parkovacích stojísk lietadiel pred terminálom. Celý proces výberu konzultanta a tender na výber koncesionára letiska musí byť ukončený do leta 2012.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.03.2011