/en/article/19269/bratislava-z-pastierne-by-mohlo-byt-aj-zariadenie-pre-seniorov/ Bratislava: Z Pastierne by mohlo byť aj zariadenie pre seniorov

Bratislava: Z Pastierne by mohlo byť aj zariadenie pre seniorov

Vybudovať stacionárne zariadenie pre seniorov, prípadne celý priestor aj s pozemkom predať na výstavbu rodinných domov. Aj takéto názory odzneli na verejnej diskusii k budúcnosti starej Pastierne v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Zo získaných finančných prostriedkov z predaja by sa podľa občanov mohlo pomôcť pri výstavbe či rekonštrukcii kultúrneho zariadenia, ktoré v tejto mestskej časti chýba. Priestory Pastierne by sa podľa Vajnorčanov mohli využiť aj ako dielne na zachovanie miestnej keramiky.

Na verejnej diskusii sa hovorilo aj o kultúrnom zariadení na Baničovej ulici. Diskutujúci sa zhodli, že existujúce kultúrne zariadenie nevyhnutne potrebuje rekonštrukciu, prípadne by sa mohlo zbúrať a postaviť nové. Verejnú diskusiu starostu Jána Mrvu, poslancov a občanov o budúcnosti starej Pastierne a kultúrneho zariadenia na Baničovej ulici zorganizovala Mestská časť Vajnory.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.05.2011