/en/article/19391/cestny-obchvat-mesta-cadca-ma-byt-hotovy-vo-februari-2014/ Cestný obchvat mesta Čadca má byť hotový vo februári 2014

Cestný obchvat mesta Čadca má byť hotový vo februári 2014

Tridsať rokov plánovaný dvojkilometrový obchvat Čadce majú začať stavať v auguste a dokončiť vo februári 2014. Podľa ministra dopravy Jána Figeľa nemá byť alternatívou, ani akousi náhradou za diaľnicu D3, bol totiž pripravovaný ako súčasť celkového dopravného riešenia v regióne a v budúcnosti ako privádzač k D3 do Poľska a ČR. Výstavba obchvatu bude stáť 14 mil. eur. Eurofondy i štátny rozpočet sú pripravené zafinancovať ju.

Minister očakáva, že veľká konkurencia stavebných firiem a transparentnosť postupu stlačí cenu natoľko, že budú môcť stavať aj ďalšie obchvaty. Na obchvat Čadce bude podľa Figeľa nadväzovať výstavba nových úsekov diaľnice D3, pričom ako prvý by sa mal v roku 2012 začať stavať úsek Svrčinovec- Skalité. „Úsek Svrčinovec- Skalité by mohol byť začatý v polovičnom profile, lebo nateraz by výrazne pomohol, jeho výstavba však znamená investíciu na úrovni zhruba 274 mil. eur a to už sú naozaj veľké prostriedky,“ dodal minister dopravy.

 
 
Autor: SITA, Dátum 31.05.2011