/en/article/19898/dialnicu-pri-presove-mozno-postavia-doprastav-a-strabag/ Diaľnicu pri Prešove možno postavia Doprastav a Strabag

Diaľnicu pri Prešove možno postavia Doprastav a Strabag

Vyše 11-kilometrovú diaľnicu pri Prešove na úseku Fričovce – Svinia možno postavia spoločnosti Doprastav a Strabag. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) po vyhodnotení splnenia podmienok účasti desiatich uchádzačov v tendri na projektovanie a výstavbu diaľnice prijala ich ponuku. Generálny riaditeľ Doprastavu Dušan Šamudovský to potvrdil v piatok pre agentúru SITA s tým, že predpokladaný termín podpísania zmluvy zatiaľ nie je známy, ale firma má záujem, aby sa tak stalo čo najskôr. Stavebné združenie v zložení Doprastav a Strabag predložilo vo verejnej súťaži druhú najlacnejšiu ponuku vo výške viac ako 113 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

NDS vylúčila z tendra najlacnejšiu ponuku skupiny firiem HANT BA DS, Považská Bystrica a Cestné stavby Liptovský Mikuláš. Obe firmy chceli diaľnicu s predpokladanými nákladmi vyše 213 mil. eur postaviť za 99 mil. eur, pričom použili referenciu ruskej stavebnej spoločnosti Ramenskij Avtodor. Portál Pravda.sk v piatok informoval, že NDS vylúčila konzorcium s najnižšou ponúknutou cenou práve pre spornú ruskú referenciu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.09.2011