/en/article/20085/francuzska-firma-decathlon-postavi-v-kosiciach-obchod/ Francúzska firma Decathlon postaví v Košiciach obchod

Francúzska firma Decathlon postaví v Košiciach obchod

Európska sieť predajní so športovými potrebami Decathlon otvorí svoj obchod v Košiciach. Francúzska firma plánuje v blízkosti obchodného centra Cassovia postaviť predajňu s rozlohou vyše 3 000 m2. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, náklady na výstavbu sa predpokladajú na úrovni 1,8 mil. eur.

Francúzska spoločnosť chce s výstavbou vlastného obchodu začať v apríli 2012 a dokončiť by ho mala v novembri 2012. Nový športový obchod by mal ponúknuť takmer 2 500 m2 predajnej plochy a spolu so susediacim OC Cassovia tak podľa investora zvýši rozsah poskytovaných služieb občanom v danej oblasti. Pri OD vznikne taktiež približne 400 parkovacích miest.

Spoločnosť Decathlon je členom skupiny Oxylane, ktorá sa zaoberá výrobou športového tovaru vlastných značiek. Prevádzkuje tiež sieť predajní so športovými potrebami. Firma pôsobí v 16 krajinách sveta vrátane ČR, kde má momentálne dve predajne v Ostrave a Liberci.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.10.2011