/en/article/20126/p3-planuje-investicie-v-hodnote-45-milionov-eur/ P3 plánuje investície v hodnote 45 miliónov eur

P3 plánuje investície v hodnote 45 miliónov eur

Spoločnosť Pointpark Properties (P3) – popredný developer a správca skladových priestorov v Európe – má na Slovensku momentálne vo výstavbe asi 40 tis. m2 priemyselných nehnuteľností, pričom v najbližších 3 rokoch plánuje len vo svojom bratislavskom parku investície v hodnote 45 mil. eur. „Verím tomu, že v roku 2012 prinesieme na trh 20 až 30 tis. m2,“ uviedol výkonný riaditeľ P3 pre ČR a SR Peter Bečár.

Najvýznamnejšou investíciou spoločnosti je v súčasnosti podľa neho výstavba novej skladovej haly s rozlohou 25 tis. m2 pre logistickú a automotive firmu Schnellecke Slovakia, ktorá bude súčasťou PointParku Bratislava. Objem investície sa pohybuje na úrovni 13 mil. eur, pričom odovzdanie tohto projektu na kľúč sa plánuje v januári 2012.

Medzi významné transakcie zaradil uzavretie nájomných zmlúv s firmami Dachser a Ihle tiež v bratislavskom parku. Dachser si prenajal 1 440 m2 skladových priestorov a firma Ihle podpísala zmluvu na 6 tis. m2 skladových a 200 m2 kancelárskych priestorov. V Trnave P3 stavia novú výrobnú halu pre americké firma Washington Penn a Uniform Color Company s rozlohou 15 tis. m2 v celkovej hodnote 9 mil. eur. Firma už finišuje s prácami a odovzdanie je naplánované na november tohto roku.

Vlaňajšok zaradil Bečár medzi najslabšie roky, pokiaľ ide o výstavbu priemyselných nehnuteľností. Podľa neho v tomto roku už vzniká pomaly priestor aj na špekulatívnu výstavbu, keďže banky sa začínajú stavať otvorenejšie k financovaniu takýchto projektov. Spoločnosť podľa jeho slov už vlastní pozemky v Žiline a Košiciach, no za perspektívne považuje i lokality v Prešove, Trenčíne a Trnave.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 14.10.2011