/en/article/20260/v-novom-meste-nad-vahom-postavia-kaufland-aj-nove-byty/ V Novom Meste nad Váhom postavia Kaufland aj nové byty

V Novom Meste nad Váhom postavia Kaufland aj nové byty

Spoločnosť Queen Investment, s.r.o. plánuje v Novom Meste nad Váhom postaviť nákupné centrum Kaufland a v jeho susedstve bytový dom so 72 bytmi. Obidva objekty chce postaviť v miestnej časti Dolné Samoty medzi ulicami Čachtická, Vysoká, Kapitána Nálepku a Fraňa Kráľa. Predpokladanú hodnotu investície vyčíslila na 20 mil. eur. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý predložila na EIA, začiatok výstavby je naplánovaný na január 2012 a dokončenie na október 2012.

OC Kaufland sa bude rozkladať na ploche 4 620 m2. Jeho súčasťou má byť aj parkovisko s 212 parkovacími miestami. Navrhovaný bytový dom sa má rozkladať na 4 poschodiach a v jednom podzemnom podlaží bude parkovisko. Novostavba ponúkne 108 parkovacích miest a 72 bytov. Na každom poschodí bude 18 bytov, z nich väčšina dvojizbových. Smerom k bytovému domu chce investor postaviť okružnú križovatku napojenú na Čachtickú ulicu a ulice Škultétyho a Chrásteka.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.11.2011