/en/article/20353/presov-sa-zriekol-predkupneho-prava-na-tatran-handball-arenu/ Prešov sa zriekol predkupného práva na Tatran handball arénu

Prešov sa zriekol predkupného práva na Tatran handball arénu

Prešovskí mestskí poslanci schválili návrh, že mesto nevyužije predkupné právo na odkúpenie hádzanárskej haly Tatran handball aréna na Baštovej ulici, ktorú plánuje kúpiť samosprávny kraj (PSK) pre jednu zo svojich stredných škôl ako telocvičňu. Poslanci odobrili udelenie súhlasu spoločnosti Tatran Prešov na predaj tejto nehnuteľnosti tretej osobe. Ide o budovu haly a pozemky s rozlohou vyše 2 500 m2. Halu pred 9 rokmi mesto predalo predchodcovi Tatrana Prešov, Športovému klubu Farmakol Tatran Prešov za 1 korunu. V zmluve bolo okrem iného zakotvené, že objekt nový majiteľ zrekonštruuje a radnica bude mať predkupné právo na jej získanie späť.

Primátor Prešova Pavel Hagyari návrh zdôvodnil tým, že do haly hádzanársky klub investoval veľké peniaze, radnica nemá na jej kúpu a údržbu peniaze. Podľa jeho slov chybu urobili poslanci v roku 2002, keď schválili predaj haly za korunu namiesto toho, aby ju prenajali, preto dnes nemôžu žiadať peniaze za pozemok, ktorý bol súčasťou tejto transakcie. Poslanci PSK kúpu handball arény pre hotelovú akadémiu už schválili v augustovom zastupiteľstve za 1,3 mil. €. Má slúžiť ako telocvičňa pre študentov školy, ktorá vlastnú telocvičňu nemá a s halou priamo susedí.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.11.2011