/en/article/20403/hb-reavis-planuje-v-chorvatsku-investiciu-za-60-milionov-eur/ HB Reavis plánuje v Chorvátsku investíciu za 60 miliónov eur

HB Reavis plánuje v Chorvátsku investíciu za 60 miliónov eur

Developerská skupina HB Reavis ohlásila v Chorvátsku investíciu v hodnote 60 mil. eur. V spolupráci s jej dcérskou spoločnosťou HB Reavis Croatia získala v Záhrebe stavebný pozemok, na ktorom chce postaviť kancelársku vežu najvyššieho štandardu. Podľa marketingového riaditeľa skupiny HB Reavis Romana Karabelliho bude pozostávať z približne 34 tis. m2 hrubej zastavanej plochy. Začiatok výstavby je naplánovaný na budúci rok, pričom projekt by mal byť odovzdaný začiatkom roku 2014.

„Po dvoch rokoch nášho pôsobenia v Chorvátsku sa nám podarilo od pôvodného vlastníka získať pozemok v lukratívnej lokalite pri jednej z najrušnejších križovatiek v Záhrebe,“ uviedol člen predstavenstva a riaditeľ pre rozvoj v HB Reavis Croatia David Boruta. Skupina sa chce v rámci ďalšieho postupu zamerať na vytváranie partnerských vzťahov, špičkovú kvalitu, moderný dizajn a trvalú udržateľnosť z pohľadu životného prostredia. „Ako prvý developer, ktorý na domácom trhu začal realizovať projekty s certifikátom zelená budova, realizujeme v súčasnosti všetky naše projekty podľa noriem BREEAM,“ doplnil Boruta.

Skupina HB Reavis je medzinárodná developerská spoločnosť so sídlom v Luxemburgu a s centrálou v Bratislave s regionálnymi pobočkami vo Varšave, Prahe, Budapešti a Záhrebe. Vznikla v roku 1993 a dnes má viac ako 300 zamestnancov a spravuje aktíva v hodnote vyše 1,3 mld. eur. Na trh už dodala viac ako 500 tis. m2 komerčných priestorov v segmente kancelárskych, maloobchodných a logistických projektov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.12.2011