/en/article/20491/strechy-praha-v-roce-2012-uz-14-rocnik/ Střechy Praha: v roce 2012 už 14. ročník

Střechy Praha: v roce 2012 už 14. ročník

I když již mnohokráte během posledních deseti let zaznívala prorocká slova o pomalé smrti veletrhů, na jejich naplnění nedošlo. Jak dokazují statistické přehledy od nás i ze zahraničí, stále větší množství zákazníků uskutečňuje svá obchodní rozhodnutí právě na základě návštěv výstav a veletrhů. Jako velmi dobrý příklad z našeho prostředí může sloužit tradiční veletrh Střechy Praha.

Hlavním přínosem veletrhů je možnost vidět nabízený produkt na vlastní oči, snadnější srovnání s konkurenční nabídkou a dále možnost konzultovat výběr produktu či služby přímo se špičkovými odborníky, kteří jsou na veletrhu osobně přítomni. Právě takové prostředí u nás již dlouhá léta nabízí unikátní odborný veletrh Střechy Praha, který nabídne vše pro stavbu a renovace střech. Jeho již 14. ročník proběhne v novém termínu i místě a to 8. – 11. února 2012 v moderním výstavním areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Jedná se o největší akci svého druhu nejen u nás, ale i v Evropě. Když porovnáme odbornou návštěvnost vůči počtu obyvatel země, kde akce probíhá, zaujímají Střechy Praha dokonce první místo na světě i před tak vyhlášené veletrhy jako Roofing EXPO v Las Vegas nebo Dach und Holz v Německu.

Střechy Praha nabízejí vysokou kvalitu všech sekcí, z nichž by měl být přínosný veletrh sestaven. Na předním místě je to skladba a úroveň jednotlivých expozic firem a jejich prezentací. Díky přehlednému oborovému členění dle nomenklatury si mohou být návštěvníci jistí, že se na veletrhu rychle zorientují a bez problémů vyhledají stánek přesně té firmy, která je zajímá. Na veletrhu naleznou širokou nabídku od střešních krytin, nosných konstrukčních systémů, izolací, střešních oken, doplňků, okapových systémů, výrobků pro půdní vestavby, obvodových plášťů po nářadí a nástroje, techniku, osobní pracovní vybavení nebo realizační firmy s nabídkou pokrývačských, klempířských a tesařských prací. Na výstavě Solar Praha je k dispozici nabídka alternativních zdrojů energie od fotovoltaiky, solární termiky po tepelná čerpadla. Celým veletrhem se pak bude prolínat téma úspor energií.

Kvalitní veletrh není však jen jakousi velkou reklamní plochou. Proto Střechy Praha vždy pečlivě připravují a nabízí velmi rozsáhlý doprovodný program přednášek, seminářů, workshopů, moderovaných kulatých stolů, kde nespočet předních odborníků hovoří o tom nejzajímavějším, co se za poslední rok mezi střechaři odehrálo, vnesou světlo do nejpalčivějších problémů, které se při stavbách a rekonstrukcích střech vyskytují a představí nejnovější trendy a technologická řešení.

Pouze na veletrhu fungují širokospektrá bezplatná odborná poradenská centra, kam mohou všichni návštěvníci přijít konzultovat své problémy, projekty, nápady a nechat si poradit s výběrem toho správného produktu či dodavatele služeb. Na veletrhu Střechy Praha bude těchto poradenských center hned několik.

Není tedy ničím neobvyklým, že návštěvník chystající se například k rekonstrukci střechy, si vyhlédne v doprovodném programu přednáškový blok, který se ho týká, obohacen o získané informace si prohlédne expozice firem, svůj výběr a technické řešení zkonzultuje ve stavebním poradenském centru a domů se vrací s již ucelenou představou nebo rovnou s uzavřenou objednávkou, s častým využitím speciálních veletržních slev, které poskytuje čím dál více vystavovatelů. Celý rozhodovací a nákupní proces, který by jinak trval několik týdnů, může tedy návštěvník veletrhu zrealizovat na jednom místě. Pro vystavující firmy je přidanou hodnotou oslovení zákazníka napřímo a možnost osobně představit výhody nabízených výrobků a služeb, což je u ostatních marketingových nástrojů nemožné.

 
 
Autor: SF, Dátum 20.12.2011