/en/article/20580/snina-byvaly-hotel-prerobia-na-dom-pokojnej-staroby/ Snina: Bývalý hotel prerobia na Dom pokojnej staroby

Snina: Bývalý hotel prerobia na Dom pokojnej staroby

Mesto Snina chce zriadiť Dom pokojnej staroby s kapacitou 64 miest, ktorý bude prvým mestským zariadením takéhoto typu pre seniorov. Doteraz Sninčania, ktorí potrebovali podobnú službu, museli odchádzať do susedných miest a obcí v regióne, ktoré podobné zariadenia majú. Dom pokojnej staroby vznikne rekonštrukciou bývalého hotela Družba na Sídlisku I. Mesto získalo na tento projekt financie z eurofondov. Ako informovala hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa, na základe verejného obstarávania zhotoviteľom stavby bude spoločnosť Euro-Bulding, a. s. Bratislava. Celková cena prevyšuje sumu 1,4 mil. eur. Termín dokončenia diela je júl 2013.

Snina získala nehnuteľnosť vlani na základe zámennej zmluvy s jej majiteľom. Niekdajší hotel prejde kompletnou prestavbou. Projekt počíta s výstavbou podkrovia a novej manzardovej strechy. „Objekt bude slúžiť pre starších občanov na pokojné prežitie staroby v spoločenskom prostredí so zdravotnou a sociálnou starostlivosťou a kultúrnym vyžitím. Počet ubytovaných bude maximálne 64, z toho 10 % miest sa upraví pre imobilných klientov,“ spresnila Krupa. Ubytovanie bude mať charakter obytných buniek s 2 izbami so spoločnou kúpeľňou a predsieňou. V objekte bude práčovňa, rehabilitačné stredisko, spoločenské priestory a samostatná jedáleň s kuchyňou, ktorú budú môcť využívať aj seniori žijúci mimo domova.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 12.01.2012