/en/article/20586/bratislava-projekt-vydrice-predstavi-investor-tento-mesiac/ Bratislava: Projekt Vydrice predstaví investor tento mesiac

Bratislava: Projekt Vydrice predstaví investor tento mesiac

Ešte tento mesiac bude verejná prezentácia projektu nového vzhľadu Vydrice v bratislavskom podhradí. Ako informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, primátor Milan Ftáčnik požiadal investora, aby verejnosti spolu s mestom predstavili, čo presne sa v lokalite chystá. „Okolo projektu sa vytvorilo zahmlenie. Verejnosť a možno ani aktivisti nemajú presné informácie,“ myslí si Andrassy. Budovy v lokalite môžu mať maximálne 4 až 5 nadzemných podlaží a 2 až 3 podlažia pod zemou. „Otvorené je, ako má definitívne vyzerať architektúra nových objektov, ale to je už otázka na investora,“ tvrdí hovorca.

Ako Andrassy dodal, mesto podalo koncom uplynulého roka odvolanie voči rozhodnutiu stavebného úradu Staré Mesto. „Namietali sme ako dotknutá inštitúcia, lebo je nedostatočne riešená otázka dopravného napojenia tohto priestoru na existujúcu infraštruktúru,“ uviedol hovorca. Staré Mesto vydalo stavebné rozhodnutie ešte za bývalého vedenia mesta, podľa ktorého bol projekt v súlade s ÚP. „My sme nielen dotknutá obec, ktorá sa vyjadruje, či je to v súlade s ÚP, sme aj inštitúcia, ktorá je účastníkom územného konania, lebo pozemky a majetky mesta sa dotýkajú pozemkov, na ktorých sa má zámer realizovať,“ priblížil zainteresovanosť mesta v projekte. „Preto sme vystupovali aj ako priamy účastník a namietali sme najmä voči doprave,“ dodal Andrassy.

 
 
Autor: SITA, Dátum 13.01.2012