/en/article/20779/poprad-priprava-projektu-treningovej-hokejovej-haly-pokracuje/ Poprad: Príprava projektu tréningovej hokejovej haly pokračuje

Poprad: Príprava projektu tréningovej hokejovej haly pokračuje

Tréningová hokejová hala na sídlisku Juh III v Poprade stále nie je uzavretá vec. Hoci pred časom primátor Popradu Anton Danko zastavil proces zmeny ÚP mesta, po včerajšom rokovaní mestských poslancov sa téma tréningovej haly na Juhu opäť otvorila. „Toto územie je mimoriadne vhodné, aby tam stála tréningová hala,“ povedal o projekte haly vo vnútrobloku na sídlisku Juh primátor. Mestské zastupiteľstvo tiež schválilo pracovnú komisiu zloženú z poslancov, zástupcu mesta a hokejových klubov HK Poprad a HC Lev Poprad, ktorá by mala povedať, čo ďalej s výstavbou tréningovej haly v Poprade. Proces zmeny ÚP zastavil primátor v januári pre viacero nesúhlasných pripomienok obyvateľov dotknutej časti sídliska.

Tréningová hokejová hala v Poprade je jednou z podmienok pôsobenia HC Lev v meste Poprad. Podľa súčasnej zmluvy musí klub do 30. 6. 2012 halu postaviť a odovzdať mestu. Už teraz je však zrejmé, že do tohto termínu sa halu nepodarí postaviť. „My nie sme navrhovatelia tohto miesta. My sa len snažíme tú tréningovú halu postaviť,“ uviedol hovorca HC Lev Poprad Jan Rachota. HC Lev Poprad má vypracované dve štúdie hokejovej haly. Jedna na sídlisku Juh, druhá pri súčasnom zimnom štadióne. Verzia na sídlisku Juh je podľa Rachotu drahšia o takmer jeden milión eur ako hala pri zimnom štadióne. Podľa štúdie by mala hala na sídlisku Juh stáť takmer tri milióny. Levu je podľa Rachotu v zásade jedno, kde hala bude stáť. HC Lev sa zaviazal, že na výstavbu haly poskytne milión eur.

Mesto je pripravené prispieť na výstavbu haly pozemkom. O finančnej podpore na sa zatiaľ primátor nevedel vyjadriť. „Budeme čakať, aká cena vyjde z projektu,“ povedal Danko. Dnes je podľa neho známe len to, že mesto pokračuje v procese čiastkovej zmeny ÚP. Primátor počas rokovania zastupiteľstva naznačil, že výstavbu haly by mohol podporiť aj Prešovský samosprávny kraj. Podľa Danka projekt má podporu minimálne predsedu Petra Chudíka. Aj v regionálnej samospráve by o prípadnej finančnej dotácii na výstavbu museli rozhodnúť poslanci.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.02.2012