/en/article/21194/nitra-investor-city-parku-ma-stavebne-povolenie/ Nitra: Investor City Parku má stavebné povolenie

Nitra: Investor City Parku má stavebné povolenie

Mesto Nitra vydalo obnovené dodatočné stavebné povolenie na rozostavanú stavbu obchodno-zábavného centra City Park. Skelet stojí pri rieke Nitre v Brezovom háji už niekoľko rokov. Stavebné povolenie však ešte nie je právoplatné. Odo dňa oznámenia rozhodnutia majú účastníci konania zákonnú 15-dňovú lehotu na pripomienky.

Výstavbu City Parku pripravuje projektová spoločnosť Euro City Park, a. s., ktorej majoritným akcionárom a zároveň zhotoviteľom stavby je Doprastav, ďalším akcionárom je ICT Istroconti. Ich zámerom je obchodno-zábavné centrum čo najskôr dostavať, povedal pre agentúru SITA člen predstavenstva Euro City Park Peter Kuliffay. „S právoplatným stavebným povolením chceme opätovne ponúknuť projekt investorom a osloviť banky a nájomcov,“ skonštatoval. Niektoré prefabrikáty sú už vyrobené a mali by sa podľa možnosti montovať ešte tento rok. Harmonogram výstavby bude závisieť od zabezpečenia financovania projektu.

Spoločnosť pred novým stavebným konaním projekt aktualizovala. „Zostali sme pri pôvodnom koncepte, aj keď samozrejme s nejakými úpravami, pretože ho bolo treba prispôsobiť aktuálnej situácii na trhu.“ podotkol Kuliffay. Podľa neho je možné, že centrum nepostavia naraz, ale vo viacerých fázach. Projekt sa zrejme bude ešte raz upravovať, zmeny by mali nastať v oblasti parkovania a externých športovísk. Parkoviská by sa mali rozšíriť a športoviská, naopak, skresať. Veľkosť obchodno-zábavného centra zostane viac-menej zachovaná.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.05.2012