/en/article/21206/projekt-central-pri-trnavskom-myte-ziska-certifikaciu-leed/ Projekt Centrál pri Trnavskom mýte získa certifikáciu LEED
Projekt Centrál pri Trnavskom mýte získa certifikáciu LEED

Projekt Centrál pri Trnavskom mýte získa certifikáciu LEED

Investor Centrálu, spoločnosť Immocap Group, sa uchádza o certifikát v rámci medzinárodne uznávaného certifikačného systému Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Udeľuje ho nezisková organizácia U.S. Green Building Council (USGBC).

„Počas výstavby projektu Centrál sme implementovali také riešenia, ktoré spĺňajú náročné podmienky certifikácie zelenej budovy. Každý zodpovedný developer by mal podnikať s ohľadom na prostredie, v ktorom pôsobí. Získanie certifikátu LEED bude dôkazom tohto záväzku“, povedal Martin Šramko, investičný riaditeľ Immocap Group.

Multifunkčný komplex v blízkosti Trnavského mýta pozostáva zo 4-podlažného nákupného centra s rozlohou 36 000 m2 pre viac ako 140 obchodov a z kancelárskych priestorov najvyššieho štandardu s celkovou prenajímateľnou plochou 19 000 m2. Súčasťou projektu je aj 4-hviezdičkový hotel patriaci do nemeckej siete Lindner Hotels & Resorts s kapacitou 230 izieb a s kongresovým centrom. Projekt Centrál dopĺňa relaxačno-športové centrum s fitness a spa zónou na ploche 2000 m2, ktorej súčasťou bude aj 25-metrový plavecký bazén prístupný širokej verejnosti. Ďalším unikátnym prvkom projektu bude zelený park pre verejnosť rozprestierajúci sa na ploche 6 000 m2 na streche nákupného centra. Developer počíta aj s ďalšou zaujímavosťou, Sky-barom na 15.podlaží hotela s panoramatickým výhľadom na hrad a historické centrum mesta.

 
 
Autor: SF / zs, Dátum 11.05.2012