/en/article/21214/presun-penazi-sa-netyka-realizovanych-projektov-v-doprave/ Presun peňazí sa netýka realizovaných projektov v doprave

Presun peňazí sa netýka realizovaných projektov v doprave

Plánovaný presun do 35 mil. eur z Operačného programu Doprava, ktoré majú ísť na projekty s cieľom zvýšiť zamestnanosť mladých ľudí, sa podľa ministerstva dopravy nijako nedotkne pripravených a vonkoncom nie už implementovaných dopravných projektov. Podľa predbežného návrhu rezortu dopravy by mala spomínaná suma peňazí prejsť do Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. „Detaily o presune eurofondov ešte nie sú známe a môžu sa zmeniť. V tejto chvíli ešte nemôžeme špecifikovať proces realokácií v súvislosti s Operačným programom Doprava, pretože ešte nie je definitívny,“ informoval agentúru SITA hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa.

Vláda minulý týždeň prerušila rokovanie o návrhu realokácie finančných prostriedkov medzi operačnými programami so zámerom financovať opatrenia na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov. Návrh by mala vláda schváliť s úpravami tento týždeň. Návrh predpokladá s realokáciou do 222 mil. eur, vrátane zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu. Z programu Vzdelávanie by sa do programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia malo presunúť do 50 mil. eur. Do programu Konkurencieshopnosť a hospodársky rast môže prejsť do 172 mil. eur – z programu Informatizácia spoločnosti do 120 mil. eur, z programu Výskum a vývoj do 17 mil. eur a z programu Doprava spomínaných do 35 mil. eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 15.05.2012