/en/article/21434/loftove-bydleni-v-revnicove/ Loftové bydlení v Řevničově
Loftové bydlení v Řevničově

Loftové bydlení v Řevničově

Zajímavý projekt nového bydlení realizuje v Řevničově na Rakovnicku developerská společnost Palladium. V rámci první etapy projektu Bydlení v Řevničově se ve dva obytné domy proměnila parní pekárna z roku 1850, v rámci etapy druhé dostane novou funkci i původní silo – první etapa byla již dokončena a zkolaudována a všechny byty mají své nové majitele, projekt nyní pokračuje konverzí sila v atypický loft.

Čtyřpodlažní budova sila má pravidelný čtvercový půdorys a vypíná se do výšky čtrnácti metrů. Každé podlaží nabízí užitnou plochu o rozměru 36 metrů čtverečních – silo se promění v loftový byt 5+1 o celkové užitné ploše 144 metrů čtverečních. „Při rekonstrukci klademe velký důraz na zachování původních industriálních prvků. Do interiéru tak bylo zakomponováno například původní litinové schodiště. Na všech stěnách v interiéru je přiznán i původní betonový povrch, na němž jsou vidět otisky šalovacích prkem z roku 1928,“ říká Petr Wimmer, ředitel developerské společnosti. Stavba projektu, jehož autorem je architekt Pavel Martinek, bude dokončena na závěr roku 2012.

Hlavním cílem české developerské společnosti Palladium, která byla založena v roce 2008, je budovat nízkoenergetické domy. Společnost se zaměřuje také na revitalizaci brownfields či vodních nádrží.

 
 
Autor: SF/pb, Dátum 28.06.2012