/en/article/21474/byty-v-projekte-slnecnice-by-mohli-kolaudovat-v-januari/ Byty v projekte Slnečnice by mohli kolaudovať v januári
Byty v projekte Slnečnice by mohli kolaudovať v januári

Byty v projekte Slnečnice by mohli kolaudovať v januári

Prvé byty projektu Slnečnice, ktorý má byť súčasťou novej bratislavskej mestskej štvrti Južné mesto (South City), by mohli skolaudovať v januári 2013. Informovala o tom mediálna zástupkyňa investora Linda Prelovská. Projekt Slnečnice sa skladá z 200 bytov a 72 rodinných domov. Zónu budujú medzi cestou na Rusovce a petržalskou hrádzou smerom na Jarovce.

Bytový projekt Slnečnice je rozdelený na dve etapy. Výstavba prvých 135 bytov a 72 rodinných domov sa začala v júni 2011, vo februári tohto roka dokončili hrubú stavbu a momentálne prebiehajú izolačné a interiérové práce. Druhú etapu Slnečníc – 65 bytov začali stavať v apríli tohto roka. Predpokladaný termín jej ukončenia je koniec roka 2013. V projekte sa tiež ráta s občianskou vybavenosťou, k dispozícii by mohla byť škôlka, zubná ambulancia či obchody a športovisko pre loptové hry. V lokalite by mala vzniknúť aj oddychová zóna s menším parkom. K dnešnému dňu je zazmluvnených viac ako 60 percent všetkých bytov.

Zóna Slnečnice je prvou časťou projektu novej mestskej štvrte Južné mesto, ktorý bude okrem obytnej časti obsahovať ďalšie rezidenčné, relaxačné aj obchodné štvrte. Táto nová mestská časť bude napojená na hlavné petržalské dopravné ťahy a na oddychovú zónu dunajskej hrádze. Developerom projektu je spoločnosť Cresco Group. Po vybudovaní Slnečníc začnú stavať druhú časť Južného mesta. Predpokladaný termín začatia výstavby je leto 2013. V rámci projektu Južné mesto sa v bratislavskej Petržalke preinvestuje viac ako jedna miliarda eur.

Vizualizácie: CRESCO GROUP

 
 
Autor: SITA, Dátum 12.07.2012