/en/article/21563/tender-na-projekty-pracoviska-na-d1-pri-martine-je-zruseny/ Tender na projekty pracoviska na D1 pri Martine je zrušený

Tender na projekty pracoviska na D1 pri Martine je zrušený

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) zrušila verejnú súťaž na dodanie projektovej dokumentácie a výkon autorského dozoru pre stavbu trvalého vysunutého pracoviska Strediska správy a údržby diaľnic Žilina a veľkého odpočívadla Turany na diaľnici D1 Dubná Skala – Turany. Zrušenie tendra diaľničiari zdôvodnili tým, že nebola uzavretá žiadna zmluva, keďže ani jeden uchádzač nesplnil podmienky účasti vo verejnom obstarávaní a neuplatnil žiadosť o nápravu ani námietky v lehote. Stalo sa tak dva mesiace po začatí súťaže, vyplýva z oznámenia v utorkovom Vestníku verejného obstarávania.

Vysunuté pracovisko žilinského diaľničného strediska by malo vzniknúť v blízkosti mimoúrovňovej diaľničnej križovatky Dubná Skala. Má zabezpečovať prevádzku a údržbu 16,5-kilometrovej diaľnice Dubná Skala – Turany po jej dokončení do sprevádzkovania oboch susediacich úsekov s následnou dostupnosťou správy a údržby tunela Višňové po dokončení jeho výstavby. Predpokladaná cena za dodanie projektovej dokumentácie a výkon autorského dozoru pre stavbu vysunutého pracoviska žilinského strediska a odpočívadla bola 80 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekty mali byť hotové do šiestich mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim dodávateľom a autorský dozor mal trvať dvanásť mesiacov v rokoch 2014 a 2015.

 
 
Autor: SITA, Dátum 15.08.2012