/en/article/21714/pointpark-properties-chce-stavat-dalsie-logisticke-centrum/ PointPark Properties chce stavať ďalšie logistické centrum

PointPark Properties chce stavať ďalšie logistické centrum

Spoločnosť PointPark Properties SK, s.r.o. chce v Bratislave postaviť ďalšie logistické centrum. Nová distribučná hala by mala stáť v tesnej blízkosti bratislavského letiska. Výstavba logistického centra by si mala vyžiadať 5 mil. eur. “Preprava tovarov patrí medzi prevádzky priamo naviazané na samotné letisko. Situovanie činnosti priamo v blízkosti letiska umožní rýchle naloženie tovaru a jeho dopravu koncovému klientovi,“ zdôvodnila svoje plány spoločnosť PointPark Properties v investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Logistické centrum sa bude rozprestierať na ploche väčšej ako 17 tisíc metrov štvorcových. Celková podlahová plocha distribučnej haly bude 4 200 metrov štvorcových. Z toho pre sklad bude vyčlenených 2 450 metrov štvorcových. Zvyšok by malo slúžiť pre administratívu. Vďaka tomuto projektu by malo nájsť prácu 145 ľudí. S výstavbou logistického centra chce investor začať v druhej polovici budúceho roka. Do konca roka by mala byť podľa plánov distribučná hala uvedená do prevádzky.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.12.2012