/en/article/21803/nds-opat-posudi-najlacnejsiu-ponuku-pre-d1-pri-ruzomberku/ NDS opäť posúdi najlacnejšiu ponuku pre D1 pri Ružomberku

NDS opäť posúdi najlacnejšiu ponuku pre D1 pri Ružomberku

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) musí opäť posúdiť najlacnejšiu ponuku v už rok trvajúcom tendri na výstavbu vyše 15-kilometrovej diaľnice D1 Hubová – Ivachnová. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) podľa neoficiálnych informácií vrátil do súťaže vylúčené slovensko-talianske združenie stavebných firiem Hant BA DS, a.s. z Považskej Bystrice a a INC S.p.A. z Turína. „Ide o našu internú stratégiu a preto momentálne nebudeme reagovať,“ uviedla v utorok pre agentúru SITA Miriam Bayerová z materskej spoločnosti Hant BA, a.s.

Diaľničiari združenie pôvodne vylúčili pre mimoriadne nízku cenu, to následne podalo námietky na ÚVO a ten s dôvodmi vylúčenia nesúhlasil. Úrad potvrdil, že jedno konanie o námietkach v spomínanom tendri ukončil. „Rozhodnutie v konaní o námietkach s odôvodnením bude v zmysle zákona o verejnom obstarávaní zverejnené na internetovej stránke úradu po nadobudnutí právoplatnosti,“ informoval agentúru SITA tlačový tajomník ÚVO Ján Mažgút. Rozhodnutie o námietkach je právoplatné dňom jeho doručenia účastníkom konania. Úrad v tom istom tendri vedie ešte jedno námietkové konanie a preto sa k nemu bližšie nevyjadruje.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.10.2012