/en/article/21836/nitra-univerzita-postavi-novu-budovu-pre-katedru-hudby/ Nitra: Univerzita postaví novú budovu pre katedru hudby

Nitra: Univerzita postaví novú budovu pre katedru hudby

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre postaví novú budovu pre katedru hudby. Získala na to finančné prostriedky zo štrukturálnych fondov. Nová budova s úžitkovou plochou 1 927 metrov štvorcových bude stáť v areáli Pedagogickej fakulty pod Zoborom na mieste starej bytovky, ktorá patrila k bývalej tabakovej továrni. Tú škola zbúra, nájomníkom už dávnejšie poskytla náhradné ubytovanie. Časový harmonogram projektu z európskych peňazí je od októbra 2012 do októbra 2014. Práce sa začnú, keď univerzita vyberie verejnou súťažou dodávateľa stavby.

„Cena architektonickej štúdie predstavuje 246 330 eur, rozpočet stavby podľa architektonickej štúdie je 3 761 831 eur,“ informoval agentúru SITA rektor univerzity Libor Vozár. V novej budove budú učebne a cvičebne, pracovne pre zamestnancov a doktorandov a tiež baletná sála so šatňami a sociálnymi zariadeniami. Katedra hudby v súčasnosti sídli na Triede Andreja Hlinku. Výstavbou novej budovy vzniknú podmienky na to, aby sa celá Pedagogická fakulta s výnimkou katedry telesnej výchovy sústredila v priestore pod Zoborom.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.11.2012