/en/article/21861/budova-bbc1-plus-je-skolaudovana/ Budova BBC1 Plus je skolaudovaná

Budova BBC1 Plus je skolaudovaná

Prvá zelená administratívna budova v Bratislave – BBC 1 Plus je skolaudovaná. Výstavba projektu začala koncom roka 2010 a celkové náklady dosiahli 30 miliónov eur. Administratívny projekt prináša nájomcom na úžitkovej ploche cca 15 900 m² okrem kancelárskych priestorov aj ďalšie zázemie v podobe obchodných prevádzok a skladových priestorov. Prvým nájomníkom, ktorý sa v novembri sťahuje do zelených kancelárií, je spoločnosť Nestlé.

Okrem spoločnosti Nestlé, ktorá si prenajíma takmer 1000 metrov štvorcových bude mať svoje pôsobisko v zelenej budove aj spoločnosť Henkel. Tá podpísala nájomnú zmluvu na takmer 3600 m2 kancelárskych priestorov. Zmluvne potvrdená obsadenosť budovy BBC 1 Plus dosahuje momentálne cca 50 percent.

BBC 1 Plus je naprojektovaná ako trvalo udržateľná kancelárska budova, ktorá prinesie svojim užívateľom mnoho výhod. Projekt už získal predcertifikát LEED Silver (Leadership in Energy and Environmental Design) a v súčasnosti čaká na udelenie potvrdzujúceho LEED Silver certifikátu, ktorý definitívne potvrdí, že budova spĺňa všetky potrebné kritériá porovnateľné s inými ekologickými stavbami vo svete.

 
 
Autor: CA IMMO, Dátum 09.11.2012