/en/article/21974/nitra-nove-byty-na-dieloch-mesto-stavat-nebude-nema-peniaze/ Nitra: Nové byty na Dieloch mesto stavať nebude, nemá peniaze

Nitra: Nové byty na Dieloch mesto stavať nebude, nemá peniaze

Nové nájomné byty s podporou štátu mesto Nitra stavať nebude. Chýbajú mu peniaze v rozpočte na rok 2013 na spolufinancovanie tejto investície. Spolu 96 bytov malo vyrásť na Kmeťovej ulici na sídlisku Diely. Výstavba sa mala začať v roku 2013, náklady boli vyčíslené na zhruba 6,5 milióna eur. Štátna dotácia by z toho predstavovala 25 percent a pôžička zo Štátneho fondu rozvoja bývania zvyšných 75 percent. Nájomné byty s podporou štátu už mesto Nitra v uplynulých rokoch postavilo na Rýnskej a Tokajskej ulici.

Primátor Jozef Dvonč hovorí, že samospráva bude hľadať iné možnosti výstavby nájomných bytov. Záujem o ne je v Nitre veľký, najmä o malometrážne. „Najneskôr v januári predložím materiál, kde vytipujeme budovy, ktoré by boli vhodné na prestavbu na nájomné byty a vyzveme podnikateľské subjekty, aby zainvestovali. Po dokončení výstavby by sme si byty rozdelili – za náš majetok by bol náš podiel bytov a za ich investíciu ich podiel,“ povedal Dvonč. V súčasnosti mesto pripravuje projektovú dokumentáciu na prestavbu bývalého Hotela Tenis na Ďumbierskej ulici na bytovku. V objekte vznikne deväť jednoizbových nájomných bytov, každý bude mať rozlohu 24 metrov štvorcových.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.12.2012