/en/article/22112/bratislava-o-hlavnej-stanici-sa-nerozhodlo-material-stiahli/ Bratislava: O Hlavnej stanici sa nerozhodlo, materiál stiahli

Bratislava: O Hlavnej stanici sa nerozhodlo, materiál stiahli

Projekt rekonštrukcie Predstaničného námestia a Hlavnej stanice v Bratislave sa ani dnes ďalej neposunul. Mestskí poslanci dnes mali rozhodovať, či investorovi projektu rekonštrukcie Predstaničného námestia, spoločnosti Transprojekt, pozemky prenajmú alebo predajú. To sa však nestalo, mestské zastupiteľstvo bod z rokovania stiahlo. Poslanci budú o budúcnosti Hlavnej stanice rokovať 27. februára.

Ako uviedol bratislavský primátor Milan Ftáčnik, bod z rokovania stiahli na žiadosť Igora Balla, konateľa spoločnosti Transprojekt, ktorý si myslí, že alternatívy predložené poslancom s ním, ako súkromným partnerom, neboli dostatočne prediskutované. Podľa mediálnej hovorkyne spoločnosti Transprojekt Márie Adamovej stiahnutie bodu je výsledkom dohody medzi vedením mesta a investorom. „Na rokovanie mestského zastupiteľstva by mal byť predložený materiál prinášajúci konštruktívne riešenie, ktoré by posunulo projekt dopredu. Navrhovaný materiál takéto riešenie neprinášal,“ reagovala Adamová. Ako ďalej dodala, investor chce na novom znení pracovať aj s právnymi zástupcami mesta a investora. „Uskutočníme rokovanie, dáme poslancom z neho zápis, aby videli, aké sú námietky alebo výhrady zo strany súkromného partnera a 27. februára budeme rozhodovať,“ dodal Ftáčnik.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.02.2013