/en/article/22225/v-sektore-kancelarskych-priestorov-je-vraj-potencial-rastu/ V sektore kancelárskych priestorov je vraj potenciál rastu

V sektore kancelárskych priestorov je vraj potenciál rastu

V sektore kancelárskych priestorov na Slovensku je vraj potenciál oživenia a rastu. Myslí si to realitný investor, fond Heitman, ktorého súčasťou portfólia na Slovensku sú administratívne budovy Bratislava Business Center (BBC) 5, 4, 3, CEOP a AuparkTower. "Trh v Bratislave sa za uplynulé roky stal náročným, avšak dnes vidíme v Bratislave veľké príležitosti s dostupnosťou kvalitných, konkurencieschopných kancelárskych budov so silnou existujúcou základňou nájomníkov,“ povedal Guy Speir, vedúci prenájmu pre administratívne priestory Heitman na Slovensku. "V tomto roku je naším kľúčovým cieľom pokračovať v úspechoch z uplynulého roka získaním nových nájomníkov, ktorí zaplnia voľné miesta v BBC 5, 4 a 3. Zároveň spúšťame renováciu a modernizáciu BBC 4, ktorá je v súčasnosti voľná,“ uviedla Lucia Tranová, leasing manažér projektov BBC 5, 4 a 3. Ukončenie renovácie plánuje fond na koniec tohto roka, po ktorej uvedie na slovenský trh približne 17 500 metrov štvorcových administratívnej plochy v lokalite Bratislava II. V uplynulom roku fond Heitman podpísal nové zmluvy o prenájme na takmer 15 tisíc metrov štvorcových administratívnych priestorov. Ide o 15,2 % celkového objemu prenájmov dosiahnutých na trhu v uplynulom roku. Najväčší podiel realizovaných transakcií, 10 410 metrov štvorcových, tvorili priestory v BBC 5 na Plynárenskej ulici v Bratislave.

Realitný investor, fond Heitman, so vznikom v roku 1966 a sídlom v americkom Chicagu, je realitná investičná správcovská spoločnosť s aktívami v hodnote približne 20 miliárd eur investovanými priamo a nepriamo do nehnuteľností v Severnej Amerike, Európe a Ázijsko-tichomorskom regióne.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.03.2013