/en/article/22246/projekt-horse-v-poprade-otvoria-na-jar-2014/ Projekt HORSE v Poprade otvoria na jar 2014
Projekt HORSE v Poprade otvoria na jar 2014

Projekt HORSE v Poprade otvoria na jar 2014

V máji začnú stavebné práce na nákupno-zábavnom centre HORSE v Poprade. Developer BZ Group, s. r. o. získal financovanie na zabezpečenie poslednej fázy výstavby. Nákupno-zábavné centrum HORSE ponúkne v Poprade široké portfólio maloobchodných prevádzok na ploche 20 000 m2 na jar 2014. Vďaka projektu pribudne v lokalite s blízkou dostupnosťou k historickému centru ďalších 550 parkovacích miest.

Financovanie finálnej časti výstavby nákupno-zábavného centra zabezpečila Tatra Banka. „Doteraz sme na projekte HORSE preinvestovali 21 miliónov eur. Je našou prioritou uviesť ho čím skôr do života. Vďaka zabezpečenému financovaniu môžeme prehlásiť, že nákupno-zábavné centrum otvoríme na jar budúceho roka,“ uviedol Andrej Slezko, obchodný riaditeľ skupiny BZ Group. Developer odhaduje celkovú výšku investície na 36 miliónov eur.

Nákupno-zábavnému centru HORSE veria aj potenciálni nájomníci. Prenájom maloobchodných priestorov zabezpečuje exkluzívne spoločnosť Colliers International. V týchto dňoch prebiehajú finálne rokovania s prvými záujemcami. „Môžem potvrdiť aktívny záujem viacerých významných značiek. Medzi nimi sa dokonca nachádzajú aj také, ktoré doposiaľ v slovenských regiónoch nepôsobili,“ hovorí Andrej Mardiak, konzultant spoločnosti Colliers International pre maloobchodné priestory. Spoločnosť bude klásť dôraz na vyvážený mix nájomníkov, ktorý návštevníkom prinesie široké spektrum módnych značiek, gastro prevádzok, služieb a pod.

Popradský HORSE sa chce odlíšiť nielen ponukou obchodov a komplexných služieb, ale aj prístupom k voľno-časovým aktivitám svojich návštevníkov. „Na jednej strane, je našou snahou ponúknuť návštevníkovi komfort z hľadiska šírky ponuky pod jednou strechou, lokality a dostupnosti. Na druhej strane, máme ambíciu priniesť nové alternatívy trávenia voľného času,“ dodáva Andrej Slezko. Na tento účel sa bude využívať najmä strecha budovy s multifunkčným charakterom pre športové a zábavné aktivity verejnosti.

 
 
Autor: Key Communications, Dátum 27.03.2013