/en/article/22451/aupark-caka-modernizacia-za-40-mil-eur/ Aupark čaká modernizácia za 40 mil. eur

Aupark čaká modernizácia za 40 mil. eur

Bratislavské nákupné centrum Aupark čaká v najbližších troch rokoch modernizácia za celkovo 40 mil. eur. Prestavba nákupného centra odštartovala už začiatkom tohto roka modernizáciou garáží za 3,5 mil. eur, od čoho si vlastník Auparku, skupina Unibail-Rodamco, sľubuje zlepšenie kvality parkovania a dostupnosti parkovacích miest.

Francúzska spoločnosť Saguez&Partners sa v rámci projektu obnovy sústredila na vytvorenie zelených oáz a dotvorenie výhľadu z átria priamo do Sadu Janka Kráľa. Súčasťou konceptu je dizajn centra v štýle mestskej záhrady. Interiéru bude dominovať zeleň a vodné prvky. Na realizácii spolupracujú architektonický a projektový tím skupiny Jančina architekti a ako projektový manažér britská spoločnosť Gleeds.

Nákupné centrum nečakajú len zmeny v dizajne, vlastník Auparku plánuje tiež zjednodušiť pohyb návštevníkov centra. Presklené schody vo vstupom átriu nahradia eskalátory, ktoré budú schopné za hodinu prepraviť až 3 600 osôb. Umiestnenie eskalátorov bude súčasťou novej podoby átria, prestavba ktorého je naplánovaná už na tento rok. „Napriek rozsiahlym prácam sa návštevníci centra nemusia obávať výraznejších obmedzení. Projekt je naplánovaný postupne a zohľadňuje denný rytmus centra,“ uviedol riaditeľ Unibail-Rodamco pre Slovensko a Rakúsko Markus Pichler.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.06.2013