/en/article/24240/kontroverzny-skelet-na-sancovej-oziva-finep-ho-potiahne-na-23-podlazi/ Kontroverzný skelet na Šancovej ožíva, Finep ho potiahne na 23 podlaží

Kontroverzný skelet na Šancovej ožíva, Finep ho potiahne na 23 podlaží

Stavebný boom a záujem o nové bývanie vedie viacerých developerov k dokončeniu rozostavaných projektov i rozmrazeniu starších plánov. Ožíva aj kontroverzný skelet na Šancovej ulici v bratislavskom Starom Meste, kde pred niekoľkými dňami začali pracovať robotníci. Developerská spoločnosť Finep ho dokončí.

Stavba na rohu Šancovej a Beskydskej na skok od Ymcy je pozastavená už takmer desať rokov. Aktuálne plány na dostavbu sa objavili začiatkom tohto roka, výškovú stavbu developer dokončí na povolených 23 nadzemných podlaží a zväčší sa polyfunkčná podnož na úkor vedľajšej prázdnej plochy smerom k Račianskemu mýtu.

„Spoločnosť Skanska v súčasnosti realizuje stavbu skeletu,“ pre TREND Reality potvrdzuje Olga Petkova, riaditeľka slovenského Finepu. Podľa nej je táto časť plne v súlade s platným stavebným povolením na 23 podlaží. Termínom dokončenia na stavebnej tabuli je november 2016, to sa týka výškovej časti.

Projekt počíta aj s vybudovaním nižšej podnože, ktorú chce developer potiahnuť až smerom k Beskydskej ulici s ustúpenou výškou. „V súčasnosti stále prebieha posudzovanie vplyvov na životné prostredie,“ vysvetľuje O. Petkova, podľa ktorej tak ešte nemožno špecifikovať objemy a plochy. Staršie informácie hovorili o 260 bytoch a apartmánoch a 199 parkovacích miestach.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…odlazia.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 01.12.2015