/en/article/24381/developer-banskobystrickej-europy-konci-v-konkurze/ Developer banskobystrickej Europy končí v konkurze

Developer banskobystrickej Europy končí v konkurze

Banskobystrická developerská spoločnosť VAV Invest, ktorej najznámejšou realizáciou je obchodno-administratívne centrum Europa v tomto krajskom meste sa dostala do konkurzu. Stalo sa tak po tom, čo sa jej koncom vlaňajška nepodarilo „dostať“ z vtedy prebiehajúcej reštrukturalizácie.

„Spoločnosť VAV invest s.r.o. použije na zvrátenie situácie, ktorá nastala po vyhlásení konkurzu všetky zákonné nástroje a podá ústavnú sťažnosť na Ústavnom súde SR,“ komentuje rozhodnutie zo záveru minulého roka Peter Valach, konateľ firmy.

Podľa neho je právom majiteľov spoločnosti a ostatných veriteľov zvážiť aj podanie žaloby o náhradu škôd na členov veriteľského výboru. Nemal totiž konať v spoločnom záujme všetkých veriteľov.

„Spoločnosť si v rámci vyhláseného konkurzu, ktorý považuje za následok protiprávneho konania, bude v súlade so zákonom plniť svoje povinnosti voči konkurznému správcovi a dotknutým orgánom a očakáva rovnakú spoluprácu od týchto subjektov,“ hovorí P. Valach.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…onkurze.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 27.01.2016