/en/article/24410/investori-koncom-roka-vo-velkom-nakupovali/ Investori koncom roka vo veľkom nakupovali

Investori koncom roka vo veľkom nakupovali

Predvlaňajší takmer rekordný objem vďaka predaju polyfunkčného centra Eurovea síce realitné investície na Slovensku nedosiahli, záver minulého roka však priniesol viacero veľkých transakcií, ktoré celkovú sumu vytiahli nad 400 miliónov eur. Počas celého roku 2015 boli najaktívnejším sektorom priemyselné a logistické nehnuteľnosti.

„Celkový objem investícií v roku 2015 dosiahol približne 412 miliónov eur a počet obchodov prekonal úrovne z minulých rokov,“ hovorí Miroslav Barnáš, vedúci investičného oddelenia JLL na Slovensku. Dodáva, že v začínajúcom sa roku opäť očakáva veľmi pozitívne investičné prostredie.

Slovensko sa podľa neho stalo etablovanou investičnou destináciou najmä vďaka dostupnosti financovania, priaznivým trhovým podmienkam, zaujímavým portfóliovým ponukám a atraktívnym cenám v porovnaní s vedúcimi trhmi regiónu strednej a východnej Európy.

Dominantnú úlohu naďalej hrajú medzinárodní investori, ktorí podľa poradenskej spoločnosti JLL výrazne zvýšili záujem o portfóliové produkty a to aj v menších mestách. Obchody podporujú aj zmenšujúce sa rozdiely v cenových očakávaniach predávajúcich a kupujúcich, ktorí sú aktuálne ochotní investovať viac zdrojov ako v minulosti.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…upovali.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 08.02.2016