/en/article/24428/slovensko-rajom-skladovych-hal-a-logistiky/ Slovensko rajom skladových hál a logistiky

Slovensko rajom skladových hál a logistiky

Záujem developerov i firiem o logistické haly na Slovensku v uplynulých mesiacoch ďalej rástol. V dôsledku toho pribudli noví vlastníci i priestory a ďalšie lúky a polia sa premenili na skladiská a montážne haly. Na trh prišlo trinásť nových projektov.

Podľa poradenskej spoločnosti CBRE to znamená ďalších 147 685 m2 logistických a skladových plôch do celkovej slovenskej zásoby na úrovni 1,67 milióna štvorcov. Väčšina hál bola vlani postavená pre konkrétneho klienta, i keď veľkú časť z nich začali developeri stavať špekulatívne a nájomcu našli až počas výstavby.

„Zvýšený dopyt expandujúcich a novo prichádzajúcich spoločností po nových priestoroch bol silnejší ako špekulatívna výstavba, čo viedlo k celkovému zníženiu neobsadených priestorov v celoslovenskom meradle na 3 percentá,“ hovorí Tomáš Ostatnik zo CBRE Slovensko, zodpovedný za segment priemyselných nehnuteľností.

V poslednom štvrťroku vlaňajška pribudli na trh štyri budovy s celkovou plochou cez 52-tisíc m2, z toho najväčšia bola plocha postavená pre Volkswagen. Vybudovala ju spoločnosť VGP v Malackách, neďaleko sa rozširoval aj priemyselný park spoločnosti P3.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…gistiky.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 15.02.2016