/en/article/24518/na-rohu-mierovej-a-gagarinovej-vyrasta-projekt-new-gardens-iii/ Na rohu Mierovej a Gagarinovej vyrastá projekt New Gardens III

Na rohu Mierovej a Gagarinovej vyrastá projekt New Gardens III

Cestou z hlavného mesta v smere do Podunajských Biskupíc a ďalej do juhovýchodných satelitov už niekoľko mesiacov vidieť prebiehajúcu výstavbu. Na rohu Gagarinovej a Mierovej ulice zatiaľ prakticky bez propagácie vyrastá polyfunkčný objekt s názvom New Gardens.

Investorom projektu na necelom hektári pozemkov na ulici Nové Záhrady je slovenská spoločnosť ARS Real, spol. s r.o. Výstavba sa podľa stavebnej tabule začala na jar minulého roka a termín dokončenia je stanovený na september 2016. V súčasnosti sa nad zemou nachádza už tretie podlažie a z hlavnej cesty je projekt neprehliadnuteľný. Celkové náklady nie sú známe.

Podľa územného rozhodnutia a stavebného povolenia vydaného mestskou časťou Ružinov majú vyrásť tri nadzemné podlažia a jedno menšie ustúpené. Stavba má pôdorys písmena L a pod zemou schováva ďalšie tri podlažia garáží.

Investor počíta so 45 bytmi, občianskou vybavenosťou na prízemí i administratívnymi priestormi. Celkovo vznikne 132 parkovacích miest, z toho takmer stovka pod zemou. Ceny bytov či stav predaja zatiaľ nie sú známe, investor neponúka žiadne kontakty ani webstránku projektu. Viac na: http://reality.etrend.sk/…gardens.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 21.03.2016