/en/article/24601/nova-koliba-stovka-bytov-v-predaji-v-bratislavskych-vinohradoch/ Nová Koliba: Stovka bytov v predaji v bratislavských vinohradoch

Nová Koliba: Stovka bytov v predaji v bratislavských vinohradoch

V kopci pod bratislavskou Kolibou sa chystá ďalšia výstavba bytových domov. Projekt v minulosti známy ako Bytové domy Vtáčnik, ktorý získal začiatkom tohto roka stavebné povolenie prešiel premenovaním na Nová Koliba. V týchto dňoch spúšťa predaj. V siedmich mestských vilách zoradených v dvoch radoch vznikne dokopy 98 dvoj-, troj- a štvorizbových bytov s výmerami od 73 až po 101 m2. K dispozícii sú prakticky identické dvojizbové byty, ktoré sú len zrkadlovo obrátené, rovnako tak aj trojizbové alebo štvorizbové jednotky.

Vzhľadom na veľkú výmeru bytov v ponuke sú aj dvojizbáky aj trojizbáky cenovo nastavené vyššie. Najlacnejšie dvojizbové byty s predzáhradkou na prízemí začínajú na takmer 220-tisíc eur s DPH, trojizbové sú na obdobnej úrovni. Po prepočte ide o 2 400 až 2 600 eur/m2.

V ponuke je aj 152 parkovacích miest v podzemí, státie stojí 12-tisíc. Všetky domy majú jedno podzemné a štyri nadzemné podlažia, najvyššie je ustúpené. Štart výstavby je naplánovaný na máj tohto roka s dokončením o dva roky neskôr. Developerom je spoločnosť BB Finance, architektúru navrhli Koneval Architects.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…hradoch.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 21.04.2016