/en/article/24863/ani-najnovsi-projekt-basternaka-na-hradnom-vrchu-nerespektuje-pravidla/ Ani najnovší projekt Bašternáka na hradnom vrchu nerešpektuje pravidlá

Ani najnovší projekt Bašternáka na hradnom vrchu nerešpektuje pravidlá

Developer blízky špičkám Smeru Ladislav Bašternák stavia nad Bratislavským hradom ďalší projekt. Na Bartoňovej ulici, v susedstve s vilou na Hummelovej, ktorú tiež sám developuje. Pozemok vlastní od februára tohto roka Bašternákova eseročka Balax, ktorá je aj stavebníkom.

L. Bašternák je jediným konateľom a spoločníkom Balaxu. Podľa stavebného povolenia sa má rekonštruovať rodinný dom. Budovu však medzičasom zbúrali. Ešte v apríli búranie domu pod vilou na Hummelovej spomenul pre denník Sme Jaroslav Illich, zástupca nespokojných obyvateľov v susedstve vily.

L. Bašternák je súčasťou vyšetrovania pre podozrenie z neoprávnene vyžiadanej dvojmiliónovej vratky DPH od štátu. Trestné oznámenie z podobného dôvodu bolo podané aj na ďalší jeho projekt – komplex Bonaparte, kde si byt prenajíma premiér Robert Fico. Zároveň sa realitné projekty developera často spájajú s porušovaním stavebných pravidiel a územných plánov.

Nora Gubková z kancelárie starostu mestskej časti Bratislava – Staré Mesto pre TREND.sk uviedla, že v súvislosti s rekonštrukciou na Bartoňovej stavebník požiadal o zmenu stavby, a to začiatkom mája. K dnešnému dňu mu „neboli vydané žiadne doplňujúce povolenia,“ dodala. Navyše, žiadosť o zmenu prišla na magistrát evidentne až po zbúraní pôvodnej stavby. Jej presné znenie nemá TREND.sk k dispozícii. Viac na: http://reality.etrend.sk/…ravidla.html

 
 
Autor: Xénia Makarová (eTrend), Dátum 17.08.2016