/en/article/24905/skupina-goodman-sa-uz-po-piaty-raz-za-sebou-stala-najlepsim-developerom-v-europe/ Skupina Goodman sa už po piaty raz za sebou stala najlepším developerom v Európe

Skupina Goodman sa už po piaty raz za sebou stala najlepším developerom v Európe

Skupina Goodman, svetový líder v oblasti vlastníctva, rozvoja a správy priemyselných nehnuteľností, bola časopisom PropertyEU vyhlásená za najlepšieho developera nehnuteľností v Európe. Toto označenie si vyslúžila už po piaty raz za sebou. Na prvú priečku rebríčka sa skupina Goodman prvýkrát dostala v roku 2011. Na území Európy odvtedy vybudovala logistické a obchodné priestory, ktorých rozloha presahuje štyri milióny m2, a celkovo investovala takmer tri miliardy eur v rámci 132 projektov[1].

„Naši zákazníci vedia, že sme im schopní poskytnúť riešenia spĺňajúce i tie najnáročnejšie obchodné požiadavky. Toto ocenenie je odrazom ich dôvery v našu prácu. Zákazníkov považujeme za našich partnerov a spoluprácu s nimi prehlbujeme aj po tom, čo bol objednaný priestor odovzdaný. Mnohým z nich totiž po celú dobu nájmu poskytujeme služby týkajúce sa správy nehnuteľností,“ uviedol Philippe Van der Beken, Goodman Managing Director pre kontinentálnu Európu. „Našim zákazníkom sa snažíme poskytovať komplexné integrované služby v oblasti vlastníctva, rozvoja i správy nehnuteľností. Výsledkom tohto prístupu je to, že sa k nám vracajú, vďaka čomu môžeme ďalej prehlbovať našu vzájomnú spoluprácu,“ dodal.

Každoročné hodnotenie časopisu PropertyEU sa odvíja od projektov, ktoré jednotliví developeri dokončili za posledné tri roky. Vďaka kvalite služieb, spoľahlivosti a dlhodobému vlastníctvu nehnuteľností si skupinu Goodman opakovane vybrali svetoznáme značky, ako napríklad Amazon, Zalando, Kuehne + Nagel či BMW. S mnohými z nich Goodman spolupracuje i mimo územia Európy, konkrétne v Austrálii, Číne a na Novom Zélande.

Najvýznamnejší partner e-commerce spoločností v Európe

Skupina Goodman sa stala lídrom na trhu s logistickými priestormi pre e-commerce spoločnosti v Európe (1,5 milióna m2 od roku 2006). Prevažnú väčšinu týchto priestorov (1,2 milióna m2) rozvinula v období rokov 2009 – 2015, pričom približne 90 % z nich bolo určených zákazníkom, ktorí jej služby využili opakovane. V uvedenom období dokončila skupina Goodman deväť projektov pre spoločnosť Amazon v Nemecku, Poľsku a vo Francúzsku, štyri projekty pre spoločnosť Zalando v Nemecku (Erfurt a Mönchengladbach) a dva projekty pre spoločnosť Home24 v Nemecku (Ludwigsfelde a Walsrode).

Preprava a logistika: partnerstvá s lídrami na trhu

Približne jedna štvrtina priestorov, ktoré skupina Goodman rozvinula v období rokov 2009 – 2015, bola určená spoločnostiam pôsobiacim na trhu s prepravnými a logistickými službami. Vo Francúzsku, Nemecku, Poľsku, Holandsku a v Spojenom kráľovstve dokončila 20 rôznych projektov pre mená ako DB Schenker, DHL, DSV či Kuehne + Nagel.

Bohaté skúsenosti na poli automobilového priemyslu

Skupina Goodman má bohaté skúsenosti s rozvojom nehnuteľností, ktoré musia spĺňať špeciálne technické požiadavky spoločností pôsobiacich v automobilovom priemysle. Medzi tieto požiadavky patrí budovanie tunelov a prekladísk umožňujúcich vykladanie z boku, zaistenie skladovania nebezpečných materiálov a rozvoj priestorov, ktoré slúžia na skladovanie a zároveň na jednoduchú výrobu. V období rokov 2009 – 2015 rozvinula viac ako 400 000 m2 pre potreby spoločností, ktoré pôsobia v automobilovom priemysle a opakovane spolupracovala s menami ako Daimler, Inter-Cars Group a Volkswagen.

Najlepšia značka na trhu s nehnuteľnosťami v Európe

Skupina Goodman nezískala iba titul najlepšieho developera. V tomto roku bola vyhlásená i za najlepšiu značku na trhu s nehnuteľnosťami v Európe (kategória developeri). Uvedené ocenenie jej udelil European Real Estate Brand Institute. Ten v spolupráci s viac ako 48 000 odborníkmi na európsky trh s nehnuteľnosťami hodnotí potenciál jednotlivých značiek a ich pozíciu na trhu. Skupina Goodman si uvedené ocenenie vyslúžila svojou spoľahlivosťou, zameraním sa na potreby zákazníkov, schopnosťou plniť termíny a vysokou mierou dlhodobej spolupráce s rovnakými klientmi (viac ako 80 % v kontinentálnej Európe).

 
 
Autor: Goodman, Dátum 06.09.2016