/en/article/24938/bratislavu-caka-zaplava-kancelarii/ Bratislavu čaká záplava kancelárií

Bratislavu čaká záplava kancelárií

Kancelária na každom rohu v centre mesta, ale aj v odľahlých lokalitách. Desiatky tisíc nových pracovných miest a otázna možnosť ich naplniť. Bratislavu čaká v najbližších rokoch kancelársky boom, ktorý súčasné kapacity takmer zdvojnásobí. Ak by sa realizovali všetky existujúce a známe plány na výstavbu nových administratívnych budov. Mnohé sa už stavajú.

Podľa poradenskej spoločnosti JLL, ktorá zabezpečuje obsadzovanie a správu komerčných a rezidenčných nehnuteľností, môže celková plocha kancelárskych priestorov v Bratislave okolo roku 2020 narásť až na takmer dvojnásobok súčasnej hodnoty. Nové projekty totiž majú priniesť viac než 1,1 milióna štvorcových metrov modernej administratívy. Súčasná hodnota je 1,54 milióna.

Možno samozrejme pochybovať o reálnosti všetkých plánov, ktoré sa zvyknú v čase meniť a posúvať, ale aj pri pohľade na rozostavané projekty, vidno zhruba dvestotisíc nových štvorcových metrov. Už tento rok majú byť dokončené niektoré budovy, ďalšie sú rozostavané s výhľadom kolaudácie v najbližšom roku, najviac dvoch.

Najviac nových projektov sa očakáva v druhom obvode, do ktorého spadá najmä Ružinov a rozšírenie jeho existujúcich biznis dištriktov. Celkovo v hlavnom meste rastie niekoľko projektov a JLL hovorí o „prvej vlne“ najväčších dodávok priestorov na trh v rokoch 2017 a 2018.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…rojekty.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 19.09.2016