/en/article/24964/bratislava-ako-na-dlani-vdaka-novej-turistickej-rozhladni-na-kamziku/ Bratislava ako na dlani vďaka novej turistickej rozhľadni na Kamzíku

Bratislava ako na dlani vďaka novej turistickej rozhľadni na Kamzíku

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal oficiálne sprístupnil Bratislavčanom novú turistickú rozhľadňu v areáli Amerického námestia na Kamzíku. Rozhľadňa s výškou 15 metrov v nadmorskej výške 380 metrov bola vybudovaná ako súčasť projektu Milión pre Bratislavu. Návštevníci si tak môžu prísť vychutnať jeden z najkrajších pohľadov na Bratislavu.

„Areál Amerického námestia na Kamzíku je jeden z najkrajších a najvyhľadávanejších miest v okolí, preto sme sa rozhodli práve sem umiestniť turistickú rozhľadňu, z ktorej si návštevníci budú môcť pozrieť Bratislavu s neuveriteľným výhľadom,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Turistická rozhľadňa sa začala stavať posledný augustový týždeň a ukončená bola v pondelok 26. septembra 2016. Oddnes ju návštevníci môžu plnohodnotne využívať a užívať si nádherné pohľady, ktoré ponúka. Na jej výstavbu bolo použitých viac ako 20 m2 dreva z červeného smreku. Celková cena turistickej rozhľadne je 33 000 EUR a financovaná je z mestského rozpočtu (ako čiastkový projekt Milión pre Bratislavu) a spolufinancovaná z priorít poslanca Tomáša Korčeka.

„V celom okolí plánujeme aj menšiu revitalizáciu, v rámci ktorej pribudnú aj toalety a nové miesta na opekanie,“ deklaroval riaditeľ mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave Juraj Zikmund. Riaditeľ zároveň upozornil aj na to, že svah pod rozhľadňou bude pravidelne upravovaný a zeleň udržiavaná tak, aby ani v budúcnosti nebránila návštevníkom vo výhľade.

„Spoločne meníme Bratislavu k lepšiemu. Okrem veľkých projektov, ako dokončenie Starého mosta, spustenie električky do Petržalky či obnovenie Dunajskej promenády, je dôležité zamerať sa aj na takéto pekné čiastkové projekty, ktoré skvalitňujú život Bratislavčanov. Už čoskoro otvoríme aj vyhliadkový domček pod Kačínom,“ dodal primátor. „V mestskom lesoparku sme už tento rok zrekonštruovali altánok pri 9. mlyne s grilom, altánok pri dele na Partizánskej lúke a takisto sme zrekonštruovali takmer 3 kilometre lesných ciest,“ pripomenul primátor.

Vybudovanie turistickej rozhľadne bolo jedným z čiastkových projektov z projektu mesta s názvom „Milión pre Bratislavu“, ktorý predstavil primátor Ivo Nesrovnal v júli tohto roka. Cieľom je investovať ušetrené financie do skvalitnenia verejných priestorov a zlepšenia kvality aktívneho trávenia voľného času Bratislavčanov.

 
 
Autor: Bratislava.sk, Dátum 29.09.2016