/en/article/24971/i-nesrovnal-trnavske-myto-viac-nebude-hanbou-bratislavy/ I. Nesrovnal: Trnavské mýto viac nebude hanbou Bratislavy

I. Nesrovnal: Trnavské mýto viac nebude hanbou Bratislavy

Podchod na Trnavskom mýte sa bude revitalizovať. Dlhodobo chátrajúce Trnavské mýto zrekonštruuje súkromný investor, ktorého ponuku odsúhlasilo včera (30. septembra) mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa ešte začiatkom septembra stretol s dvoma investormi, ktorí prejavili záujem o prenájom tohto verejného priestranstva s cieľom rekonštrukcie jedného z najfrekventovanejších podchodov.

„Konečne sa nám to podarilo a dáme do poriadku jeden z najdôležitejších uzlov v meste. Stav Trnavského mýta, v akom je teraz, je neprípustný a tento stav už viac nemienim tolerovať,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Preto som skutočne rád, že sa nám podarí aj tento dlhodobo zanedbávaný priestor vrátiť Bratislavčanom. Ďakujem všetkým poslancom, ktorí zahlasovali za prenájom a umožnili tak podchod zrekonštruovať,“ dodal primátor.

Podchod na Trnavskom mýte bude rekonštruovať spoločnosť Immocap Group, ktorá bude mať podchod v prenájme za 1 euro ročne na 15 rokov. Podmienkou dlhodobého prenájmu je kompletná revitalizácia priestoru podchodu a vstupov do podchodu v minimálnom objeme viac ako 1 mil. eur bez DPH. Ukončenie rekonštrukčných prác je naplánované na koniec roka 2017.

O prenájom priestorov Trnavského mýta, ktorý by bol spojený s investíciou do celkového vzhľadu podchodu a okolia, prejavila záujem aj spoločnosť STAURA, s.r.o., ktorá v podchode už v súčasnosti prevádzkuje niektoré prevádzky. Ponuky oboch spoločností prešli štandardným legislatívnym procesom a finálneho víťaza zvolilo mestské zastupiteľstvo na svojom včerajšom zasadnutí.

Súčasné vedenie hlavného mesta ukazuje ambíciu priebežne revitalizovať verejné priestory. Zmenami už postupne prešlo predstaničné námestie, mestské hradby, okolie hradného vrchu, dunajská promenáda či viaceré historické pamiatky. Nasledovať by malo práve Trnavské mýto, ktoré je dôležitým prestupným uzlom cestujúcej verejnosti a po rokoch v absolútne nevyhovujúcom stave si pozornosť rozhodne zaslúži.

 
 
Autor: Bratislava.sk, Dátum 03.10.2016