/en/article/24976/autobusova-stanica-sa-dockala-hb-reavis-zacina-s-upravou-docasnej/ Autobusová stanica sa dočkala, HB Reavis začína s úpravou dočasnej

Autobusová stanica sa dočkala, HB Reavis začína s úpravou dočasnej

Projekt novej autobusovej stanice v Bratislave sa pomaly pohýna z miesta. Developerská skupina HB Reavis začína s úpravami bezprostredného okolia stanice, ktoré zahŕňajú odstránenie budovy, v ktorej sídlilo pohrebníctvo na Svätoplukovej ulici. Spoločnosť zároveň ukončila prvú fázu prác na náhradnej autobusovej stanici, ktorá bude sídliť v priestoroch bývalého Centra Bottova, na Bottovej ulici.

Nová Stanica NIVY skombinuje medzinárodný autobusový terminál, nákupné centrum, modernú tržnicu a výškovú administratívnu budovu. Nové priestory budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia.

Nástupiská autobusov sú plánované v prvom podzemnom podlaží, nad zemou majú vyrásť obchody, tržnica, reštaurácie či detské zóny. Komunitnou črtou novej stanice by mala byť zelená strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a kompletným vybavením pre aktívny oddych a šport. Projekt uvažuje s 2 150 parkovacími miestami.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…tislave.html

 
 
Autor: Trend.sk, Dátum 05.10.2016