/en/article/25167/premena-matadoru-sa-zacina-pri-vienna-gate-vyrastie-tristo-bytov/ Premena Matadoru sa začína, pri Vienna Gate vyrastie tristo bytov

Premena Matadoru sa začína, pri Vienna Gate vyrastie tristo bytov

Prvý z dlhšie ohlásených zámerov novej výstavby v rozsiahlom areáli bývalého Matadoru v Petržalke začína predávať byty a pripravuje štart výstavby. Developerská spoločnosť architektov VI Group spúšťa projekt Matadorka s 335 bytmi a apartmánmi.

Matadorka pozostáva z dvoch prepojených častí – 29-podlažnej výškovej budovy a šesťpodlažného krídla. Vo vnútri medzi nimi je parkovací dom s jedným podzemným a štyrmi nadzemnými podlažiami. Komplex vyrastie na križovatke Úderníckej a Kopčianskej ulice za kancelárskym objektom Perago, oproti Vienna Gate.

„Projekt už má právoplatné stavebné povolenie,“ informuje Juraj Duška, konateľ VI Group. Začiatok výstavby je plánovaný na tretí štvrťrok tohto roku po ukončení výberu zhotoviteľa stavby. S dokončením sa počíta v poslednom kvartáli 2019.

V ponuke prevažujú dvoj- a trojizbové byty doplnené o jeden jednoizbový, štvorizbové a mezonety na najvyššom podlaží. Výmery sa pohybujú od 35 do 80 štvorcových metrov. Do predaja sa zatiaľ dostali byty v nižšom bloku B a do šiesteho podlažia vo výškovom bloku A.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…o-bytov.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, eTrend, Dátum 26.01.2017